Bitlis'te şeker pancarı hasadı başladı

Bitlis'te şeker pancarı hasadı başladı
Şeker pancarı üretiminde Çukurova ile yarışan Bitlis ve ilçelerinde şeker pancarı hasadı başladı.

BİTLİS  - İl genelinde 900 ailenin geçim kaynağı olan şeker pancarından bu yıl 165 bin ton rekolte elde edildi. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kırsal kalkınma yatırımları çerçevesinde çiftçilere yapılan makine ekipman ve sulama desteği sayesinde elde edilen yüksek verim üreticinin yüzünü güldürdü.

Bitlis’in Güroymak, Tatvan ve Ahlat ilçelerinde ekilen şeker pancarları el değmeden makinelerle sökülerek işlenmek üzere Van’ın Erciş ilçesinde bulunan şeker pancarı fabrikasına gönderiliyor. İl genelinde 20 köyde 900 çiftçinin şeker pancarı üretimi yaptığını belirten Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz, “Özellikle Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçelerimizde 20 köyde yaklaşık 900 çiftçi, ailesiyle şeker pancarı tarımı yapıyor. Bu şeker pancarı sektörüne özellikle gıda, tarım ve hayvancılık bakanlığımız tarafından ilimizde şekerpancarı söküm makineleri ve şeker pancarı alanlarında verilen sulama destekleriyle bu sene 165 bin ton civarında bir verim gerçekleşti” dedi.
Tatvan’ın Kıyıdüzü köyünde hasat yapan çitçilerden Hakim Uğraş ise, bu yılki hasadın son derece verimli olduğunu söyledi. Hava şartları nedeniyle bu yılki hasadın erken başladığına vurgu yapan Uğraş, “Havalar gün geçtikçe iyice soğuyor ve buna bağlı olarak don yaşanmaya başlayacak. Bu nedenle bu yıl hasada erken başladık. Bu sayede de ekinlerimizi donun olumsuz etkilerinden korumuş olduk” diye konuştu.
Çiftçi Aydın Uğraş da, nakliyede yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, nakliye konusunda yaşanan sıkıntıların giderilmesini istedi.(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.