Bitmeyen kavşak!

Bitmeyen kavşak!
Diyarbakır’da hem şehir içi bağlantıları, hem de şehirler arası ulaşımı sağlayan Kuzey-Batı Çevre Yolu’ndaki köprülü kavşağın bitmemesi kazalara davetiye çıkartıyor.

Kazalara davetiye çıkaran kavşak

Diyarbakır’da hem şehir içi bağlantıları, hem de şehirler arası ulaşımı sağlayan Kuzey-Batı Çevre Yolu’ndaki köprülü kavşakta dikkat çeken proje hatası, bir çok trafik kazasının yaşanmasına neden oluyor, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Karayolları tarafından yapılan kavşaktaki eksiklerin giderilmesi isteniyor.

Hataların nedeni tek tip proje mi?

Diyarbakır’da gerek şehir içi, gerekse de şehirler arası ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan köprülü kavşaklar, ulaşımda önemli bir sorunun aşılmasını sağlayarak kentin bu anlamda gelişmesine ciddi katkı sunarken, bazı köprülü kavşaklardaki mimari ve proje hataları dikkat çekiyor. Uzmanlara göre bu hataların nedeni, Karayolları’nın şehirlerin ulaşım özelliklerini dikkate almadan tüm şehirlerde tek tip projeleri hayata geçirmeye çalışması. Bundan dolayı Diyarbakır’daki birçok kavşakta kazalara meydana geliyor, ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

kavsak.jpg

Sürücülerin kabusu gibi

Bu kavşaklardan biri de hem şehit içi bağlantıları, hem de şehirler arası ulaşımı sağlayan Kuzey-Batı Çevre Yolu’ndaki köprülü kavşak.

Şanlıurfa-Elazığ bağlantı yolunu da sağlayan köprülü kavşakta dikkat çeken proje hatası, bir çok trafik kazasının yaşanmasına neden oluyor, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Karayolları tarafından yapılan kavşaktaki eksiklerin giderilmesi isteniyor. Sürücüler,”Bu kavşak sürücülerin kabusu haline gelmiş. Birçok kez kazalar meydana geliyor. Buna bir çözüm üretilmesi lazım” diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.