“Bizi atayanlar neden yargılanmıyor?”

 “Bizi atayanlar neden yargılanmıyor?”
Diyarbakırspor’un  zarara  uğratılmasıyla  ilgili davada yargılanan eski yöneticiler hakim karşısına çıktı.

Diyarbakırspor’un  zarara  uğratılmasıyla  ilgili davada yargılanan eski yöneticiler, dönemin kent yöneticilerinin bilgisi ve talebiyle kulüpte yönetici olduklarına dikkat çekerek,”Bizler yargılanırken bizi bu göreve atayanlar neden yargılanmıyor?”  diyerek davanın içeriğine tepki gösterdi. Bazı eski başkan ve yöneticilerin bizzat, bazılarının ise avukatları aracılığıyla ifade verdiği dava 22 Şubat’a ertelendi.

Tigris  Haber Özel

Yıllardır Devam Eden Davada Yine Karar Yok

İçişleri Bakanlığı Dernekler Genel Müdürlüğü denetçileri ve müfettişleri tarafından yıllar 2011 yılında başlatılan soruşturmanın ardında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen Diyarbakırspor’un zarara uğratılmasına ilişkin davanın duruşması dün 5.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya aralarında bazı eski başkan ve yöneticilerin de bulunduğu bazı sanıklar bizzat katılarak ifade verirken,yargılanan diğer sanıkları ise avukatları temsil etti.

“Bizi Bu Göreve Getirenler de  Yargılanmalı”

Bazı taraftarların da izleyici sıfatıyla takip ettiği davada hakim ile sanıklar arasında ilginç diyaloğlar yaşandı. Eski başkan ve yöneticiler, kendilerine yöneltilen suçlamaları ve iddiaları red ederek, iddianamede yer alan iddiaların Türkiye’de hemen her kulüpte yaşanan olaylar olduğuna dikkat çekerek, kendi rızalarıyla yönetici olmadıklarını,dönemin mülki amirleri ve siyasi iradenin isteğiyle göreve geldiklerini,gelinen aşamada sadece kendilerinin hesap verecek pozisyonda olmasının adil bir tutum olmadığını belirtti.

Taraftar Grupları  Ve  Menajerlere  Üsülsüz  Ödemeler

Mahkeme hakimi de,”Ben iddianamede yer alan iddialar ve kanunun gerektirdiği şekilde sizi yargılıyorum. Varsa itirazınız ve şikayetiniz savcılığa suç duyusunda bulunursunuz” cevabını verdi.

Daha önce 15 kişinin berat ettiği ve 50 kişinin yargılamasının devam  ettiği davada eski başkan ve yöneticilere yöneltilen suçlamaların başında taraftar gruplarına ve futbolcu menajerlerine yapılan ödemelerdeki üsülsüzlükler yer alıyor.

“2007’den Önceki Dönemler Neden Yargılanmıyor?”

Bazı sanıklar da davanın 2007 yılı ve sonrasını kapsamasının düşündürücü olduğunu dile getirerek,”Neden kulübün 2007’den önceki dönemleri sorgulanmıyor?” diyerek sitem etti.

Bazı sanıklar,yıllardır devam eden davada yargılandıkları için bunun iş ve özel yaşantılarına olumsuz yönde yansıdığını,maddi ve manevi olarak zarar gördüklerini dile getirerek bir çok iş adamının bundan dolayı artık spor kulüpleri ve derneklere,STK’lara yönetici olmak istemediğini iddia etti.

“Dosyayı İyi İnceleyip 22 Şubat’ta Daha Geniş Duruşma Yapacağız”

Duruşmaya katılmayan sanıklar adına ifade veren avukatlar da müvekillerine yöneltilen suçlama ve iddiaları kabul etmedi.

Göreve yeni başladığı için dosyayı detaylı inceleme şansı bulamadığını belirten hakim, dosyayı incelemek ve eksiklerin giderilmesi,ayrıca katılmayan diğer sanıkların da duruşmaya katılması şartıyla davayı 22 Şubat 2019 tarihine erteledi. Hakim, 22 Şubat’taki duruşmanın daha geniş zamanlı,geniş katılımlı ve karar almaya dönük olacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.