BM RAPORU: İSRAİL ASKERLERİ FİLİSTİNLİ KADINLARI HEDEF ALIYOR

BM RAPORU: İSRAİL ASKERLERİ FİLİSTİNLİ KADINLARI HEDEF ALIYOR
 Özel Haber
Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da Filistinli kadınları kasıtlı olarak hedef aldığını ve tutuklanan kadınlar ile genç kızların gözaltında şiddet ve cinsel istismara maruz kaldığını belirtti.

TİGRİS HABER - Rapora göre; İsrail askerleri, kadın ve çocukları sığındıkları yerlerde veya kaçarken "beyaz kumaş parçaları göstermelerine rağmen" kasıtlı olarak hedef aldı. BM uzmanları, 7 Ekim'den bu yana yüzlerce Filistinli kadının "keyfi olarak" gözaltına alındığını ve çoğunun tutukluluk süresince insanlık dışı ve aşağılayıcı muamelelere maruz kaldığını tespit etti. Tutuklu kadınlara gerekli hijyen ürünlerinin, ilaçların ve yiyeceklerin verilmediği bildirildi. Ayrıca, İsrail güçlerinin bir grup Filistinli kadını yağmurda ve soğukta yiyeceksiz bir şekilde uzun süre beklettiği belirtildi.

Uzmanlar, en az iki Filistinli kadına cinsel saldırıda bulunulduğunu, bazılarının ise cinsel şiddetle tehdit edildiğini kaydetti. Gözaltındaki kadın ve kızlar, İsrailli erkek subaylar tarafından çırılçıplak soyularak arandı. Askerlerin, bazı kadınların fotoğraflarını çekerek internete yüklediği haberleri de raporda yer aldı.

Raporda ayrıca, İsrail ordusunun operasyonları sırasında tutuklanan bilinmeyen sayıda Filistinli kadın ve çocuğun uzun süredir "kayıp" olduğu, "en az bir kız çocuğunun zorla İsrail'e nakledildiği" ve bazı çocukların da ebeveynlerinden ayrıldığı belirtildi.

BM, bu eylemlerin uluslararası insan hakları ve insancıl hukukun ciddi ihlalleri olduğunu vurgulayarak İsrail hükümetini derhal bağımsız ve hızlı bir soruşturma yürütmeye çağırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.