Bodrum değil, Munzur...

Bodrum değil, Munzur...
Tunceli'de bu yıl 14.'sü düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali sona erdi ancak yankıları hala sürüyor.

 Aziz FİDANCI/TUNCELİ

Tunceli'de bu yıl 14.'sü düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali sona erdi ancak yankıları hala sürüyor. Festival bitmesine rağmen kenti terk etmeyen gençler, bir dönem çatışmaların yoğun olarak yaşandığı bölgelerde Munzur çayına girerek serinlemesi ilginç görüntülere neden oldu.

”Dilimiz, Kültürümüz, Kimliğimiz ve İnancımızın Adı Dersim” şiarıyla başlayan 14. Munzur Festivali sona erdi. Çeşitli ülkelerden gelen satancıların verdiği konserle 4 gün süren ve güzel görüntüler eşliğinde sona eren Festivalin yankıları hala sürüyor.

Edirne'den Van'a Diyarbakır'dan, Rize’ye binlerce gencin bir araya gelmesini sağlayan festival havası esmeye devam ediyor. Festival bitmesine rağmen gençler Munzur kıyısında kurdukları çadırlarda eğlenmeye devam ediyor. Bazı gençler rafting yaparken, bazı gençler ise Munzur’un donduran soğuğuna aldırmadan yüzmesi dikkat çekti.

Daha önce çatışmalı ortam nedeniyle girilmeyen bölgelerde ise gençler doyasıya eğleniyor. Antalya ve Bodrum plajlarını aratmayan bölgede gençler bikinilerini giyerek yüzmesi güzel görüntülere neden oldu.

Festival sonrası Tigris Haber Gazetesine konuşan Eskişehirli Özgül Yücel,  "Daha önce uzaktan bakınca bu bölgeler tehlikeli bölgeler olduğunu düşünüyordum. Gelip buraları gördükten sonra çok mutluyum. İnanılmaz güzel dostluklarım oluştu. Türkiye'nin her ilinden gelen Türk Kürt bir arada çok güzel zamanlar geçiriyoruz. Horonlar tepiyor, halaylar çekiyoruz.Şuan ayaklarımız dizlerimize kadar Munzur çayını daha önce şiirlerde-şarkılarda dinlerdim. Şuan çok mutluyum. Yaşasın kardeşlik diyalogları."

 Ordu'dan Emine Odabaşı Salgın:

" Bölgeye karşı çok yoğun ilgim vardı. Büyük bir hayranlıkla geldim. Geldiğime çok mutluyum. Ailem Ordu da yaşıyor. Ben Samsunda okul okuduktan sonra Diyarbakırlı biriyle tanıştım. Belirli bir süre geçtikten sonra evlenme kararı aldık. Ailem "Diyarbakır" diyince duraksadı. Ben onları inandırdım. Şuan Diyarbakırlı biriyle evlendiğime çok mutluyum. Ailemle eşimin ailesinin diyalogları inanılmaz güzel ilerliyor. 5 yıldır eşimle birlikte Munzur festivaline katılıyorum. Burda ki diyaloglar çok güzel. Türkiye'nin Munzur festivali gibi kardeşlik diyaloglarını kurmasını istiyorum."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.