Bodrum Ve Antalya Yerine Munzur’u Tercih Ediyorlar

Bodrum Ve Antalya Yerine Munzur’u Tercih Ediyorlar
Tunceli'de hava sıcaklıklarının yükselmesiyle şehre gelen yerli ve yabancı turistler ile kent sakinleri Munzur ve Pülümür çayı kıyısında oluşturulan doğal plajlara akın etti. Bölge illerinin yanı sıra Batı illerinden de büyük ilgi var.

Munzur ve Pülümür Çayı kıyısında bulunan plajlara her yıl yaz mevsiminde yüzlerce insan akın ediyor. Hava sıcaklığının zaman zaman 40 dereceyi aştığı ilde kent sakinlerinin yanı sıra civar iller ve yurt dışından gelen vatandaşlar tarafından plajlar sıkça tercih ediliyor. Berrak suları, bol oksijeni, dağlarla çevrili manzarasıyla ilgi çeken plajlarda kimi vatandaşlar piknik yaparken, kimisi de yüzüyor.

Ankara’dan geldiğini belirten Sedat Biter, “Daha önce Ankara’dan Ege’ye, Karadeniz’e, Marmara’ya gittik. Ancak burası farklı. Evden uzakta değilmişiz gibi bir hava yaşatıyor. Burada insan rehabilite oluyor” dedi.

6 yıldan bu yana kentte görev yaptığını söyleyen Mine Gidil, “Burada altıncı görev yılım. Şahane bir yer burası ve dönmeyi pek düşünmüyorum. Sıcak yaz günlerinde bu kadar temiz ve doğanın içinde vakit geçirmek bizim için şahane. Çok keyifli vakit geçiriyorum. İnsanları, yaşam tarzı mükemmel. Çok seviyorum burayı, çok alıştım” diye konuştu.

Kırgızistan’dan tatil için Tunceli’ye gelen Zalina Acil, “Buraya ilk defa geldim. Çok güzel, aynı benim memleketim gibi. Çok beğendim. Herkes çok iyi ve sıcak davranıyor” dedi.

Tüm vatandaşları plajlara beklediklerini ifade eden işletme sahibi Haydar Karademir ise, “Plajlarımız, suyumuz temiz, doğamız güzel. İnsanlarımız birbirini seviyor. Tüm vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz” diyerek davette bulundu.

tunceli-plajlari-(1).jpgtunceli-plajlari-(2).jpgtunceli-plajlari-(3).jpgtunceli-plajlari-(4).jpgtunceli-plajlari-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.