Bölgede 10 Kasım

Bölgede 10 Kasım
Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yılı dönümünde bölge illerinde anmalar yapıldı. Mardin, Şırnak,  Batman, Şanlıurfa ve Siirt illerinde 10 Kasım’da anma törenleri düzenlendi.

Tigris Haber- Mardin Nusaybin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen anma töreninde, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Balıkçılar ile Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Cenk Özlüpınar tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulduğu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törenin ardından anma programı, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardında 2. Hudut Tabur Komutanlığında görevli Piyade Yüzbaşı Ozan Anıl Turan sinevizyon eşliğinde Atatürk'ün siyasi kişiliğini anlattı.

Atatürk ile ilgili hatıralar, Atatürk için söylenen sözler ve Atatürk oratoryosundan sonra Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve türküler seslendirildi.

Anma töreni, hafta boyunca yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilmesiyle sona erdi.

Şırnak

20181110_2_33353992_38898427.jpg

Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yılı dolayısıyla Şırnak’ta anma töreni yapıldı. Tören, Şehri Nuh İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen programla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı programda, öğrenciler tarafından şiirler okundu.

batman.jpg

Batman

Batman'ın Sason ilçesinde de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Yunus Emre İlkokulunun konferans salonunda devam eden programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından şiirler okundu, Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından oratoryo gösterisi yapıldı ve Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Program ilçe genelinde okullarda yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Programa, Batman Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, Belediye Başkanı Cuma Uçar, Cumhuriyet Savcısı Abidin Yücesan, Garnizon Komutanı Binbaşı Muhammed Topal, diğer kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

siirt.jpg

Siirt'teki anmada plakasız araç panik yarattı

 SİİRT'te 10 Kasım anmıa töreni düzenlenen alanda farkedilen plakasız bir otomobil, paniğe yolaçtı. Çelenk sunma töreni sonrası askeri erkanın dönüş yolunda bulunan plakasız otomobil üzerinde yapılan incelemede, aracın törende görevli bir öğretmene ait olduğu anlaşıldı.

Atatürk Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören sonunda, askeri erkan törenin devam edeceği İl Jandarma Komutanlığı'na gitmek üzere araçlarına binmeye çalışırken, burada farkedilen plakasız bir otomobil, paniğe neden oldu. Tören alanında güvenliği sağlayan polis ekipleri, yolu yaya ve araç geçişlerine kapatarak, aracı güvenlik şeridi ile kontrol altına aldı. Yoldan geçişleri de durduran polis ekipleri, araç üzerinde çalışma başlattı. Yapılan çalışmada, otomobilin törende görevli bir öğretmen olduğu öğrenildi. Yapılan incelemenin ardından otomobilde olumsuzluk yaratacak bir madde çıkmayınca, araç sahibine teslim edildi.

Çelenk sunma törenine Vali Ali Fuat Atik, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve Garnizon Komutan Vekili Albay Mehmet Fevzi Kenansarı ile askeri erkan katıldı. Çelenklerin sunulmasının ardından Vali Atik ve beraberindekiler, İl Jandarma Komutanlığı'na geçti.

urfa-001.jpg

Atatürk Şanlıurfa’da anıldı

 TÜRKİYE Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80’inci yıldönümünde Şanlıurfa’da da düzenlenen törenlerle anıldı.

Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen törende Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve ilgililer anıta çelenk koydu. Saatlerin 09.05’i göstermesiyle çalan sirenlerle birlikte saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Çelenk konulmasının ardından Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda devam eden törenlerde, Atatürk'ün hayatı anlatıldı, oratoryo gösterisi yapıldı. (AA) / (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.