Bölgede 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

Bölgede 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı
Bölgede 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yılı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Diyarbakır, Batman ve Mardin'de törenlerle kutlandı.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'ta ilk törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve çelenk sunumu yapıldı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, makamında tebrikleri kabul etti.

Valilik önünde devam eden programda Vali Güzeloğlu, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Yayla ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla halkı selamladı.

Yüzbaşı Görkem Kılınççeker'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra şiirler okundu, halk oyunları gösterisi yapıldı.

Törene AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, kamu kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Mardin

Mardin Valiliği önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, 21 Kasım Şehir Stadyumu'nda devam etti.

 

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Piyade Yüzbaşı Faruk Cesur, günün önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Askeri birliklerin geçit töreniyle sona eren programa, Vali Mustafa Yaman, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Altan Er, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdür Vekili Halil Kısalar, Mardin Protestan Kilisesi Papazı Ender Peker, kurum müdürleri, gaziler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Batman

Batman Valiliği bahçesinde düzenlenen tören, çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından tören, şiirler okunması ve askeri birliklerin geçit töreniyle sona erdi.

Törene Batman Valisi Ahmet Deniz, AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Garnizon Komutanı Albay Tuncay Atlan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Cumhuriyet Başsavcı Mustafa Dede de katıldı. (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.