Bölgede Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Bölgede Cumhuriyet Bayramı kutlandı
Bölgede Cumhuriyet Bayramı kutlandı

 

Bölgede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinliklere kutlandı.

 

BİTLİS

Belediye Meydanında düzenlenen kutlama programı; Kaymakam Muhammed Evlice ve Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Minik öğrencilerden çiçek alan Adilcevaz Kaymakamı Muhammed Evlice, cumhuriyetin 93’üncü yıl dönümünü kutlamanın sevincini yaşadıklarını ifade etti. Evlice, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93’üncü yıl dönümünü kutlamanın gurur ve coşkusu içerisindeyiz. Cumhuriyet yüce milletimizin büyük bir kahramanlık ve inançla yaptığı Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanmasıyla kurulmuştur. Her türlü imkansızlık içerisinde varoluş mücadelesi veren milletimiz; azminin, inancının, birlik ve beraberliğinin ne kadar büyük bir güç olduğunu, milli iradesinin karşısında hiçbir gücün duramayacağını bütün dünyaya göstermiştir. Cumhuriyetimiz aralıklarla içeriden ve dışarıdan hainlerin saldırılarına maruz kalmasına rağmen her defasında bu saldırıların üstesinden gelmiştir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti artık her alanda dev atılımlar gerçekleştirmiştir. Başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ebediyete intikal eden şanlı gazilerimizi sonsuz şükran duygularıyla rahmetle yad ediyor, saygıdeğer Adilcevaz halkının ve aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.

 

HAKKARİ

Valilik önünde geniş güvenlik önlemi altında yapılan törene Vali Cüneyit Orhan Toprak, eşi Funda Toprak, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Belediye Başkan Vekili Cüneyit Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Adalet Komisyonu Başkanı Yusuf Kaya, Hakkâri Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Pakiş, vali yardımcıları Hasan Ongu ve Bekir Abacı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Hakkâri İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilbiroğlu, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Valilik makamında tebriklerin kabulünün ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gönderdiği mesaj okundu.
Vali Toprak, alanda bulunan tüm okulların tek tek bayramını kutladıktan sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında değişik spor dallarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri Vali Toprak ve protokol üyeleri tarafından verildi.

MUŞ

Muş Valiliği önündeki Atatürk büstüne çelenklerin bırakılması ve Vali Seddar Yavuz'un makamında tebrikleri kabul etmesi ile başlayan törenler, İstasyon Caddesi üzerinde devam etti. Saat 10.00'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Vali Seddar Yavuz ve Belediye Başkanı Feyat Asya'nın halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla devam etti.
Törende konuşan Muş Valisi Seddar Yavuz, 93 yıl önce ilan edilen cumhuriyetle birlikte, her alanda büyük atılımlar gerçekleştiren Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geçen bu sürede, bulunduğu bölgede ve dünyada barış, huzur ve istikrarın kaynağı, ekonomik ve stratejik gücün odak noktası olduğunu söyledi. Bilim ve teknolojide, kültür, sanat ve sporda her geçen gün daha da ön plana çıkan, kalkınmışlık ve gelişmişlik göstergeleri sürekli yükselen Büyük Atatürk’ün 'En büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milletin azim ve kararlılığıyla sonsuza kadar yaşayacağını belirterek, "Tarih boyunca dünyaya adaleti ve hakkı haykıran ümmetin son kalesi olan Türkiye Cumhuriyeti, aziz milletimiz için olduğu kadar başta gönül coğrafyamız olmak üzere dünyanın mazlum ve mağdur hakları için bir umut ışığıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğu günden bugüne geçen 93 yıllık sürede geçmişten gelen devlet kurma geleneği ve millet olma vasfı ile yine bölgesinde ve dünyada söz sahibi olmuş ve özellikle son yıllardaki atılımı ile ekonomide, sosyal yaşantıda muasır medeniyet çizgisini yakalamıştır" dedi.

ŞANLIURFA

Cumhuriyet bayramı Ceylanpınar ilçesi stadyumunda coşkuyla kutlandı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Kaymakam Ahmet Karatepe, "Cumhuriyetin millet iradesinin tecelli etmesi açısından olmazsa olmazı da demokrasidir. Her organizmanın yaşadığı gibi devlet yönetiminin de değişen şartlara göre gelişim göstermesi doğaldır. Nitekim son yıllarda ülkemiz yönetiminde de son derece köklü gelişmeler sağlanmaktadır ve inşallah sağlanmaya devam edecektir. Cumhurun reisini kendisinin doğrudan seçebilmesi bunun en güzel göstergelerinden biridir" dedi. Program müzikal gösterimleri, halk oyunları ve şiirler dinletileri ile devam etti. Öğrencilerin darbeler ve 15 Temmuz darbe girişimini anlatan müzikal gösterimi beğeni toplarken tören bando ve okulların geçiş töreninin ardından son buldu.


 

VAN

Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunma ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Ardından Muradiye Stadı’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Kaymakam Mehmet Fatih Çelikel, Gazi Mustafa Kemali Atatürk’ün ‘gençler cumhuriyeti biz kurduk, onu koruyacak ve yükseltecek olan sizlersiniz’ sözünü hatırlatarak “Atatürk’ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyetine canınız gibi sahip çıkıp, koruyacağınıza ve yüceltip geliştirmek için de sürekli çaba harcayacağınıza içtenlikle inanıyorum. Milli birlik ve beraberliğimize yönelik saldırıların arttığı bir dönemin içerisindeyiz. Bu saldırıları yapan iç ve dış güçlerin cumhuriyetimizin nasıl kurulduğunu, bu toprakların her karışının ecdat kanı ile sulandığını unuttukları görülmektedir. Eğer geçmişimize zafer ve şanla dolu tarihimize biraz bakmış olsalardı, bütün bu saldırıların beyhude olduğunu zaten anlarlardı. Bu dönemde millet olarak üzerimize düşen, bizi bir birimize düşürmeye çalışan bu zihniyete karşı aklıselim hareket etmek ve birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmaktır. Millet olarak bize yakışan bu ayrımcı zihniyet karşısında bir birimize sıkı sıkıya bağlanmaktır. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyetinin 93 yılını bu duygularla içtenlikle kutluyor, cumhuriyet coşkusunun yaşamınız boyunca sürmesini diliyor ve hepinizi sevgi saygı ve en kalbi duygularımla selamlıyorum” dedi. (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.