Bölgede kadın avukat sayısı artıyor

Bölgede kadın avukat sayısı artıyor
Bölgede adaletsizliğe başkaldırmak ve hak hukuk arayan kadınlara destek olmak için hukuk eğitimi alarak avukat olan kadın sayısında adeta patlama yaşanıyor.

İlyas AKENGİN

 Güzellikleri ile adliye koridorlarına renk katan kadın avukatlar, en çok kendilerine "Avukat bey" denilmesinden şikayetçi. Bölge baroları içinde en fazla kadın avukat ise Diyarbakır’da bulunuyor.

İsimleri töre, namus cinayetleri ve küçük yaşta evlilikle anılan Doğu kadını, aile içi şiddet ve hukuksuzluğa başkaldırmak için bölgede eğitim seviyesinin artmasıyla hak arar duruma geldi. Farklı iş alanlarında olduğu gibi avukatlık mesleğini de seçen kadın sayısında adeta patlama yaşanıyor. Statüleri değişen kadınlar adil bir ortam yaratılması için var güçleri ile dimdik ayakta durmaya çalışıyorlar.

Doğu ve Güneydoğu'daki 11 ildeki kadın avukat sayısı 650'ye ulaştı. Diyarbakır'da 268, Batman'da 52, Siirt'te 25, Hakkari'de 14, Tunceli'de 22, Elazığ'da 84, Muş'ta 23, Mardin'de 42, Malatya'da 105, Şanlıurfa'da 103 ve Şırnak'ta 22 kadın avukat, adliye koridorlarına güçlü kişilikleri ve güzellikleri ile renk katıyor. Daha çok hukuk davalarına giren kadınlar, bölgede şiddet gören hemcinslerine de gönüllü vakit ayırıyor.

kadin-avukatlar-(3)-copy.png

MAĞDURU KORUMAK İÇİN MADDİ VE MANEVİ DESTEK OLDU

Hak aramak ve adil olmak için avukatlığı seçtiğini söyleyen Seda Toğrul ise, kadınların her alanda eşit bir şekilde hak ettikleri yere gelmeleri gerektiğini söyledi. Bölgedeki kadınların haklarını öğrenmeleri için gönüllü çaba gösteren Toğrul, İstanbul'dan Diyarbakır'a kaçan şiddet mağduru kadına gitmek istediği yere otobüs bileti ve cep harçlığını vererek destek oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.