Bölgenin en pahallı oteli!

Bölgenin en pahallı oteli!
Mardin’de Ensari Ailesi’nin uzun yıllar ikamet ettiği tarihi konak 2014’te Butik otel haline dönüştürüldü. Toplam 10 odası ile VIP hizmet veren konak, sunduğu hizmet ve yöresel yemekleri ile müşterilerin iğlisini çekiyor. Ancak bu otelin bir gecelik fiyatı dudak uçuklatıyor.

Harun Aytulun

Mardin’de Ensari Ailesi’nin uzun yıllar ikamet ettiği tarihi konak 2014’te Butik otel haline dönüştürüldü. Toplam 10 odası ile VIP hizmet veren konak, sunduğu hizmet ve yöresel yemekleri ile müşterilerin iğlisini çekiyor. Ancak bu otelin gecelik fiyatı dudak uçuklatıyor.

Ensari Ailesi’nin üyelerinden Günal Ensari, Mardius Tarihi konağını gazetemize anlattı.

Konağın 679 yıllık tarihi bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden ve konağın annesi sayesinde yeniden hayat bulduğunu dile getiren Ensari, “Konak 679 yıllık bir tarihi geçmişe sahip taş bir konak, üç katlı olan konak Eski Mardin’in içinde şuanda otel olarak hizmet vermektedir. Konağımızda tarihi detaylara zarar vermeden yaklaşık üç bucuk yıl süren bir Restorasyon sonucunda müşterilerimiz için hem tarihi hem de Mardin’in eşsiz güzelliklerini sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Babaannemin yaptığı yöresel yemeklerden bir menü oluşturduk.

Toplamda 10 oda olarak hizmet veren tarihi konak yıl boyuca müşterileri ağırlıyor. Oda sayılarının az olma nedenini söyleyen Ensari, “Oda sayılarımızı arttırmak mümkündü. Fakat biz ailemizden miras kalan böylesi bir tarihe zarar vermek istemedik. Oda sayılarını orijinal tutup tarihimizi yaşatmak için dokunmadık. Zengin bir yemek menümüz mevcut Babaannemin yöresel yemeklerinden bir menü oluşturduk. Ayrıca her odanın bir ismi var odaya, orada yaşamış olan kişilerin isimlerini verdik böylece onların anılarını yaşatmış olduk” ifadelerine yer verdi.

mardius-(1)-k-001.jpg

Açıldığı ilk yılda Türkiye’de en iyi gastronomi ödülü alan Mardius 2015’te Hürriyet’in düzenlediği Türkiye’de ki en güzel butik otel sıralamasında da birinci sırada yer aldı.

Bir Geceliği 350 EURO

Sundukları hizmetler ve oda fiyatlarına dair de konuşan Ensari, “ Oda fiyatlarımız mevsimden mevsime değişiyor. Ortalama bir odanın fiyatı 160 Euro ile 350 Euro  (987-2159 TL) arasındadır. Buna serpme kahvaltı gün boyunca soğuk ve içecek dahildir.Bunun dışında yemek ve Hava alanından alınmak gibi hizmetlerimiz de mevcut bunlarda ekstra olarak yansıtılıyor” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.