Bomba düzeneği nasıl içeri alındı?

Bomba düzeneği nasıl içeri alındı?
Diyarbakır'da HDP mitingine dönük bombalı saldırının gerçekleştiği trafonun ön tarafında patlama öncesi diha’nın çektiği görüntülerde, bomba düzeneğinin ya önceden ya da tezgahla birlikte bırakıldığına dair işaretler taşıyor.

DİYARBAKIR HDP'nin büyük Diyarbakır mitingine dönük bombalı saldırıya ilişkin tartışmalar devam ederken, saldırı öncesi patlamanın yaşandığı bölgeye ait görüntüler ortaya çıktı. Mitingin başlamasına saatler kala DİHA muhabirinin çektiği görüntülerde, alanda hazırlıklar yapılırken, bu sırada bombalı saldırının yaşandığı yerde bir seyyar satıcının üç tekerlekli el tezgâhını kurduğu görülüyor. 


Tezgah, tüp ve çöp poşeti

Hemen patlamanın yaşandığı alanda kurulan tezgahın yanındaki bir ayrıntı ise bomba düzeneğinin önceden yerleştirilmiş olabileceği ihtimalini doğuruyor. Söz konusu tezgahın hemen arka sol yanında büyük bir mutfak tüpü ve yanında mavi çöp poşetinin olması dikkat çekerken, akıllara "Bomba düzeneği çöp poşetiyle önceden mi bırakıldı? Yoksa tezgahla birlikte mi miting alanına alındı?" sorularını getiriyor. 

Bomba ekipleri neyi aradı

Saldırının yaşandığı miting öncesi alan yurttaşlardan boşaltılmış ve polis ekiplerince bomba araması gerçekleştirilmişti. Bomba duyarlı köpeklerle gerçekleştirilen bu aramada, ağırlıkta konuşmaların yapılacağı platform bölgesinde aramanın yapıldığı, alanının tamamında detaylı bir aramanın yapılmadığı bilgisine ulaşıldı.(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.