Bombalı saldırı davasında 6 tahliye

Bombalı saldırı davasında 6 tahliye
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 2 yıl önce Emniyet binasına düzenlenen bombalı saldırıda bağlantıları olduğu iddiasıyla tutuklanan 6 sanığın yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine karar verildi.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanıklar İshak Tayyar, Mehmet Ekmen, Serdar Budak, Suat Sular, Turgay Ebrem ve Yılmaz Budak ile avukatları hazır bulundu.

İddianamenin okunmasının ardından savunma yapan sanıklar, saldırıyla bağlantılarının olmadığını ileri sürerek, tahliye talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısı ise mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesinin varlığı, suçun vasıf ve mahiyetini gerekçe göstererek, 6 sanığın tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi.

Sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyesini istedi

Mahkeme verdiği kısa aranın ardından, sanıklara yüklenen suç vasfı, delil durumu, tutuklu kaldıkları süre, tutuklama ile sağlanmak istenen amacın gerçekleşmiş olması, delil durumu itibariyle sağlanmak istenen amacın adli kontrol ile sağlanabileceğini gerekçe göstererek, 6 sanığın da yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine karar verdi.

İstenilen ceza

İddianamede, 6 sanığın; "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak" ve 2'si polis 11 kişinin öldürülmesi olayına ilişkin "nitelikli kasten öldürme" suçlarından 14 kez ağırlaştırılmış müebbet ile aralarında polis memurlarının da bulunduğu 538 vatandaşın yaralanmasına sebebiyet verdikleri gerekçesiyle "nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan da 6 bin 994 yıldan 10 bin 760 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.