Boyacı Vahit’in kirası da kesildi

Boyacı Vahit’in kirası da kesildi
Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde iki evi yaşanan olaylarda yıkılan Vahit Çetin’in kirası da kesildi. Üst üste mağduriyetler yaşayan Çetin yetkililere seslenerek, Ya Sur’da yıkık olan evimi yapsınlar ya da kiramı kesmesinler” çağrısında bulundu.

 

 

En son Alipaşa mahallesinde kirada oturduğu evden 11 bin TL parası çalınan Boyacı Vahit Çetin, şimdi de kesilen kira yardımı karşısında şaşkına dönmüş. Sur’da eşinin adına olan müstakil evi devlet kamulaştırdı ve Çetin,’in eşine ev bedelini ödedi. Bu parayla borçlarını ödediğini belirten Çetin, eşiyle aynı ikamette olduğu için kira yardımının kesildiğini söyledi.

Sur’daki ikinci evi yapılana kadar devletten kira yardımını sürdürmesini isteyen Çetin, “Devletten, Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Validen rica ediyorum biran evvel benim kiramı bağlasınlar. Ya Sur’da yıkık olan evimi yapsınlar ya da kiramı kesmesinler. Sur’daki evim yapılana kadar devlet benim kiramı verirse ben mağdur olmam ama aksi halde büyük bir mağduriyet yaşayacağım” diye konuştu.

 

 

Sur’da üst üste üç mağduriyet yaşayan boyacı Vahit Çetin, devletten aldığı kira yardımının kesilmesine anlam veremiyor.

Devlet yetkililerinden kira yardımının kendisine yeniden bağlanması çağrısında bulunan Çetin, şöyle konuştu: “Benim Sur’da iki tane evim vardı. İki evim de yıkıldı. Bir evimi anlaştık ve devlete verdim. Buradan aldığım 96 bin TL para ile borçlarımı ödedim. Şimdi kiradayım ve devlet bana kira yardımını da kesti. Devlete verdiğimiz ev eşimin adınaydı ve şimdi eşimle ikametimiz aynı olduğu için devlet kira yardımını kesmiş. Hanımın üzerine olan evi devlete sattık ve borçlarımızı ödedik. Biz hala kiradayız ve Sur’da yıkılan bir evim daha var. Devlet neden benim kiramı kesiyor anlamıyorum. Ben bu durumda kiramı nasıl ödeyeceğim. Şuan Sur’daki ikinci evimi de satmış olsaydım devlet benim kiramı kesmekte haklıydı ama Sur’da bir evim daha yıkık ve ben hala kiradayım. Devlet, Sur’da yıkık olan evimi de yapmıyor. Ben evime ne zaman kavuşacağım o da belli değil. 130 metrekarelik müstakil evim Sur’da yıkılmış haldedir. Evim sağlam olsaydı gider evimde kalırdım. Devletten, Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Validen rica ediyorum biran evvel benim kiramı bağlasınlar. Ya Sur’da yıkık olan evimi yapsınlar ya da kiramı kesmesinler. Sur’daki evim yapılana kadar devlet benim kiramı verirse ben mağdur olmam ama aksi halde büyük bir mağduriyet yaşayacağım. Devlet kiramı vermese ben bu parayı her ay cebimden ödemek zorunda kalacağım. Sur’da evim yıkıldı mağdur oldum. Kirada oturduğum eve hırsız girdi paramı çaldılar mağdur oldum. Şimdi de devlet kira yardımını kesmiş yine mağdurum. Üs üste üç mağduriyet yaşadım, kafayı oynatacağım.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.