Böyle anma olmaz!

Böyle anma olmaz!
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şehit Emniyet müdürü Ali Gaffar Okan anısına futbol maçı ve anma etkinliği düzenledi.
 
Arif BULUT/ÖZEL HABER

Ancak futbol maçı ve anma etkinliğine Okkan’ı yakından tanıyanların, ailesinin, o dönem görev yapan futbolcu, teknik adam ve yöneticilerin davet edilmemesi eleştirilere neden oldu. Spor adamları,”Organizasyonda yer alanlar Okkan’ı tanıyan, gören ve onunla mesai harcayan isimler değil. Bu nasıl Gaffar Okkan’ı anma etkinliği oluyor?” diyerek tepki gösterdi.

Okkan adına futbol turnuvası

Diyarbakır'da 24 Ocak 2001’de 5 korumasıyla birlikte uğradığı suikast sonucu şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan anısına Büyükşehir Belediyesi tarafından futbol müsabakası organize edildi.

 

Diyarbakır'da 17 yıl önce 5 korumasıyla birlikte uğradığı suikast sonucu şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan anısına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından futbol müsabakası düzenledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Talaytepe Spor Salonunda düzenlenen müsabaka da eski Diyarbakırspor futbolcularından oluşan takım ile aralarında Fenerbahçeli eski futbolcu Tuncay Şanlı, Beşiktaşlı eski futbolcu Nihat Kahveci, Galatasaraylı eski futbolcu Mehmet Gönülaçar ile Bülent Akın, Adana Demirsporlu Erman Özgür ve sanatçı Berdan Mardini’nin bulunduğu takım karşılaştı.

Azrailler salonu ‘Gaffar Okkan’ sesleriyle inletti

Karşılaşma öncesi başkan Atilla'ya üzerinde "Cumali Atilla" yazan 21 numaralı forma hediye edildi. Müsabaka, toplu fotoğraf çekimi, saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşının ardından başladı. 15 dakikalık iki yarı halinde oynanan müsabaka 5-5 berabere sonuçlandı. Müsabakayı izleyen Diyarbakırspor Azrailler Grubu tarafından sık sık Gaffar Okkan tezahüratı yapılırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ile Emniyet Müdürü Tacettin Aslan müsabakayı birlikte izledi.

Düzenlenen müsabaka'nın ardından futbolcular Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla tarafından organize edilen yemeğe katıldı. Yemeğin ardından futbolculara plaket verildi.

‘Okkan’ı tanıyanlar neden organizasyonda yok?’

Organizasyona yönelik tepkiler ve eleştiriler ise çok konuşulacak gibi. Diyarbakır’ı bilmeyen ve merhum Ali Gaffar Okkan’ı yakından tanımayan Sakarya’lı iki kişi tarafından tertip edildiği belirtilen organizasyona, Okkan tarafından Diyarbakırspor’a transfer edilen ve o dönem forma giyen futbolcular ile teknik adamların yanı sıra yöneticiler, çalışanlar ve kendisi ile birlikte çalışanların davet edilmemesi, organizasyonda yer almaması eleştirildi. Bu duruma tepki gösteren bir çok spor adamı,”Organizasyonda yer alanlar Okkan’ı tanıyan, gören ve onunla mesai harcayan isimler değil. Bu nasıl Gaffar Okkan’ı anma etkinliği oluyor?” sözleriyle eleştirilerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.