Böyle eğitiliyorlar

Böyle eğitiliyorlar
Avrupa Birliği (AB) destekli ‘Spor Eğitimiyle Sosyal Katılımın Desteklenmesi İçin Teknik Yardım Projesi’ ile Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfa’daki dezavantajlı çocukların sosyal katılım ve uyumlarının arttırılması için ilave spor eğitimi fırsatları sağlanı

Diyarbakır -Avrupa Birliği (AB) destekli Spor Eğitimiyle Sosyal Katılımın Desteklenmesi İçin Teknik Yardım Projesi ekip lideri Anders Lönnqvist, yardımcısı Milan Hosta ile beraber İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şahin Demirkol’u ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi. Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın işbirliğiyle AB’nin de desteklediği projenin ekip lideri Anders Lönnqvist, ziyarette yaptığı açıklamada, spor eğitiminin çocukların geleceğini yönlendirmede üstün rol oynadığını söyledi. Proje süresinin 2 yıl, maliyetinin de yaklaşık 2 milyon Euro olduğunu ifade eden Lönnqvist, çalışmayla çocukların yaşam standartları ve gelecekteki fırsatlarının geliştirilmesinin hedeflendiğini dile getirdi. Proje Lideri Anders Lönnqvist’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şahin Demirkol ise, dezavantajlı çocuklara sosyal katılım ve uyumlarının artırılması için ilave spor eğitimi fırsatı sağlanacağını söyledi.
"Hedef 400’ü engelli 8 bin çocuk"
AB’nin ilk defa böyle bir projeye destek verdiğini belirten Demirkol, "Bu projeyle beraber 400 eğiticinin eğitilmesi ve 400'ü engelli olmak üzere 8 bin çocuk ve genç için sosyal ve sportif eğitimlerin organize edilmesini amaçlıyoruz. Proje ilk kez bu bölgede uygulanacak. Öncelikle eğitimciler yetiştirilecek. Bu sayede Diyarbakır’a çok sayıda eğitimci de kazandırılacak. Proje sürecince çeşitli ülkelerden gelen AB uzmanları şehrimizde hem eğitimcilere hem de öğrencilerimize eğitim verecek. Antrenörler, gençlik merkezi liderleri ve beden eğitimi öğretmenleri 3-4 hafta eğitilip başka bir eğitime daha alınacak. 16 hafta sosyal yaşam ile ilgili yetenekler kazandırılacak. İlk hafta sonrası çeşitli spor kulüpleri çağrılıp bilgi alındıktan sonra belediyelerin de destek olmaları istenecek. Bu eğitimle birlikte gençlerimizin iletişim becerileri ve aktivitelere katılımlarının artacağını, gençlerimizin topluma daha kolay entegre olacağını, olumsuz birçok şeyden uzak duracaklarına inanıyorum. Projenin gençlerimizin hem kişisel hem de sosyal gelişimlerine çok katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.