Bozan: Büyük sermaye Erbakan’ı istemedi

Bozan: Büyük sermaye Erbakan’ı istemedi
Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, 28 Şubat’ın arifesinde yaşamını yitiren Erbakan’ı anarken, 28 Şubat’ın perde arkasına ilişkin gelişmeleri sıraladı.

Erbakan’ın “D-8 Projesi” ve “Havuz Sistemi” projelerinin 28 Şubat’a giden sürecin iki ana nedeni olduğunu ifade eden Bozan, “28 Şubat darbesi esasında milli görüşe değil milletimize ülkemize ve İslam coğrafyasına yapılmıştır” dedi.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, “Milli Görüş” geleneğinin kurucusu olan Necmettin Erbakan’ın vefatının yıldönümüne ve 28 Şubat’a ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanlığında dün yapılan açıklamada Erbakan Hoca anılırken, 28 Şubat darbe sürecinin yaşanmasına konu olan ve Erbakan Hoca’nın D-8 ve Havuz Sistemi projelerine vurgu yapıldı.

Erbakan’ın 28 Şubat’ın arifesinde son bulan yaşamı…

Erbakan Hocanın, 29 Ekim 1926’da başlayan dünya hayatının, 27 Şubat 2011 tarihinde 85 yaşında son bulduğunun belirtildiği açıklamada şunlara yer verildi: “Çocukluk döneminde bile, bütün insanlığın saadeti için, Adalete dayalı yeni bir saadet dünyasını kurmanın hayallerini kuruyordu. Hayatı boyunca hep proje, aksiyon ve eylem adamı olmuştu. 85 yıllık ömrü boyunca “Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye, Adil Yeni Bir Dünyanın kurulması için çaba göstermiştir.”

28 Şubat “İslam Birliği” projesine yapılmıştır

Siyonistler, Amerikalılar, Haçlıların Erbakan Hocayı “zeki ve tehlikeli” olarak kodladıklarını belirten Bozan,  “28 Şubat darbesi esasında milli görüşe değil milletimize ülkemize ve İslam coğrafyasına yapılmıştır” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “28 Şubat darbesi Milletine ve ülkesine hizmet aşkıyla yanan Erbakan Hoca ve Yol arkadaşlarına yapılmıştır.28 Şubat darbesi, tüketen bir ülkeden, üreten bir ülke olmaya hazırlanan ülkemize yapılmıştır. 28 Şubat darbesi, kokuşmuş Batı Medeniyetinde kurtulup özüne, inancına dönmeye hazırlanan milletimize yapılmıştır. 28 Şubat darbesi, halkın emeğini sömüren bir avuç beyaz adam yerine, halkın parasını halka hizmet için oluşturulan “havuz Sistemine” yapılmıştır. 28 Şubat darbesi, Irkçı Emperyalizmin sömürü alanı haline gelmiş, istedikleri gibi at koşturdukları, istikrarsızlık için yaptırdıkları vekalet savaşlarıyla her köşesinde oluk oluk kan ve göz yaşı dökülen İslam Coğrafyasında, Küresel güçlerin planlarını bozacak, sömürü, kan ve göz yaşının akmasına dur diyecek “İslam Birliği” projesine yapılmıştır.”

28 Şubat’ın perde arkasındaki gelişmeler…

28 Şubat darbesinin, ekonomiye 250 milyar dolar zarar ettirdiğini, tüketen bir ekonomi anlayışından üreten bir ekonomi anlayışa geçmeye engel olduğunu, binlerce insan hakları ihlallerinin yaşandığını, İslam Coğrafyasında süren küresel güçlerin sömürü düzenine dur diyecek onurlu bir dış siyasete engel olunduğunu belirten Bozan, Erbakan hükümetini istifaya zorlayan gelişmelerin perde arkasını altı başlıkta sıraladı.

‘D-8 projesi, 28 Şubat darbesinin en önemli nedenidir’

Erbakan Hocanın “D8 PROJESİ”ne değinen Bozan, Recai Kutan’ın Milliyet Gazetesinden Fikret Bila’ya verdiği röportajda 28 Şubat darbesinin arkasında “D-8 olayı” projesinin olduğunu söylediğini hatırlatarak, “ “D-160 projesi”. Hoca, 160 ülkeyi bir araya getirmeyi ve dünyada yeni bir denge kurmayı hedefliyordu, Hoca, ilk çember olarak nüfusu 60 milyonu aşan 8 Müslüman ülkeyi bir araya getirdi ve buna “D-8 projesi” adını verdi... Amacı bu ülkelerin dayanışmasıydı, ekonomilerinin canlanması, ortak sanayi üretimlerinin yapılması ve Batı’ya bağımlılıktan kurtulmalarıydı. Erbakan Hoca’nın D-8 projesi, 28 Şubat darbesinin en önemli nedenlerinden birincisidir. Çünkü bu oluşum, Amerika’yı ve İsrail’i rahatsız etmişti” diye konuştu.

‘Büyük sermayelerin işine gelmedi’

28 Şubat darbesinin en önemli ikinci nedeni olarak Erbakan’ın başlattığı  “havuz Sistemi” “Kamu Tek Hesabı”na işaret eden Bozan,  konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kamu kurumlarının ihtiyacını karşılamak için havuz sistemi kuruldu. Paralar tek bir havuzda toplanacak ve ihtiyacı olan kurum ihtiyacı kadar parayı havuzdan çekecekti. Böylece fuzuli borçlanmalar önlendi. Bu da devletin parasından para kazanan bankaların ve büyük sermayelerin işine gelmedi ve darbe için zemin hazırladılar.”

“Amerika ve Siyonizm” Erbakan’ı istemiyordu

28 Şubat’ın perde arkasına ilişkin olarak Erbakan’ın“Amerika ve Siyonizm” karşıtlığını gösteren Bozan, askerlere yönelik ise şunları söyledi: “Savunma Ekonomisi Uzmanı Emekli Binbaşı Yakup Evirgen’in iddiasına göre, 28 Şubat’ın bir nedeni de Çevik Bir’in İsrail’den 150 milyar dolarlık satın alım planıdır. “28 Şubat döneminin kudretli generalinin, Çevik Bir’in yaptığı “bir savunma malzeme alım planı var 20 yılı kapsayan Kara, Hava, Deniz kuvvetlerinin ihtiyaçları için tüm malzemeler için ayrılmış olan projeleri alt alta koyup 150 milyar dolarlık bir alım öngörülüyordu. Kendisinden sonra gelen yönetimlerin bu planı aksatmamasını sağlayacak tedbirler almaya çalışmış olması da vardır.” Bu satın alma planını bozacak Erbakan ve Milli Görüş kadroları iktidardan gitmeliydi.”

‘Müslümanlar için cadı avı başlatılmıştı’

Büyük sermayenin Erbakan’ı istemediğine değinen Bozan, “28 Şubat’ın yukarda saydığımız sebeplerle beraber dindar kesimde kasıtlı olarak hedef alınmış, kamuoyunda İslamcı kimliğiyle tanınan Müslümanlar için cadı avı başlatılmıştı. İslamcı kesimin önde gelenleri hapislere atılarak toplum sindirilmeye çalışıldı. Dini kitaplar bile yasaklanmıştı” ifadelerini kullandı.

“Erbakan’ı Anma ve Anlama Konferansı”

21. Dönem Van Milletvekili Fethullah Erbaş’ın katılımıyla 11 Mart 2018 Pazar günü saat 13:00’te Cegerxwin Kültür merkezinde “Erbakan’ı Anma ve Anlama Konferansı” yapılacağı duyurusunu yapan Bozan, konuşmasını şöyle noktaladı: “Mevcut iktidarın bugüne kadar 28 Şubat darbesinin ruhuna uygun sergilemiş olduğu icraatlarına son vererek, “Önce Ahlak ve Maneviyat,” “Yerli Üretim” ve “İslam Birliğinin” tesis edilesi, bu darbe ile yaşanmış olan “insan hakları ihlalleri ve mağduriyetlere” son verilmesi için gerekli adımları atmasını dilerim.”

Ali Abbas Yılma

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.