Bozyel, ‘Hayallerini’ 6.Kitabıyla Tanıttı

Bozyel, ‘Hayallerini’ 6.Kitabıyla Tanıttı
Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Bayram Bozyel, 6. Kitabı olan ‘BajarênxeyalênMin-hayallerimin kenti’ isimli kitabını bir söyleşi ile okurlarına tanıttı.

Ramazan Yavuz

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da bulunan Deng yayınları bürosunda PSK Genel Başkanı Bayram Bozyel’in söyleşisine büyük ilgi gösterildi. Tanıtım söyleşisinde Türkçe ve Kürtçe basılan ‘BajarênxeyalênMin-hayallerimin kenti’ isimli kitabının içeriğiyle ilgili bilgi veren Bayram Bozyel, Diyarbakır’dan Van, Ağrı’ya, Şırnak’tan Şanlıurfa ve Adıyaman’a kadar yaptığı gezilerde tanık olduklarını kaleme döktüğünü söyledi.

Gezilerinde özellikle Van gölü ve coğrafyasına hayran kaldığını belirten Bayram Bozyel, ‘Bu yazdığım 6. Kitabım. Bu kitap benim için çok önemli. Çünkü Kürtçe kaleme aldım. Önceleri biraz çekindim altından kalkamam diye. Ancak arkadaşların ısrarıyla oturup yazdım. İşin uzmanı arkadaşlar okuyunca ‘tamamdır’ dediler bende rahat nefes alıp çok sevindim. Bu kitabı bu nedenle çocuğumu sevdiğim gibi çok seviyorum”. Dedi.

bayram-bozyel-1.jpeg

Diyarbakır başta olmak üzere bölgenin genelinin tarihi, kültürü, sosyal ve doğa yapısıyla muhteşem güzelliklere sahip olduğunu belirten Bayram Bozyel, “Hemen hemen gezmediğim yer kalmadı. Beni en çok üzen. Muş ovasındaki fakirlikti. İnsanlar orda çok fakirdi. Geçim kaynakları çok kıt. Yani fakirlik akıyordu her taraftan. Acılarla yoğrulmuş bölgenin acılı yaşamlarını gördüm. Kitapta gezilerimde izlenimlerimin yanı sıra Kürt mücadelesinde arkadaşlık, dostluk, yoldaşlık ilişkilerimi yazdım. Kürt mücadelesinde yaşamını yitiren arkadaşlarımızın hayatını ele alarak onları andım” dedi. Söyleşiden sonra Bayram Bozyel, okurlarına kitaplarını imzaladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.