Bravo gençler

Bravo gençler
Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Ekinciler Caddesi üzerinde bir araya gelen öğrenciler, ellerine eldiven takarak, çöp topladı, sonra Sanat Sokağı'na giren öğrenciler çöp toplamaya devam ederek çevredeki vatandaşların takdiriyle karşılandı.


DİYARBAKIR – Öğrenciler, çöpleri toplamanın yanı sıra vatandaşları da yerlere çöp atmamaları yönünde uyardı. 

“BİZ ÖNCÜLÜK ETTİK”
Öğrencilerden Büşra Çakan, beden eğitimi öğretmeni adayı olduklarını belirterek, “Topluma duyarlılık kazandırmak amacıyla buradayız. Hep beraber temizliği savunuyoruz. Örgütlü gençlik, temiz gençlik ve temiz toplum. Bu yüzden biz öncülük ettik. Halkımızın bunun devamını getireceğine inanıyoruz. Diyarbakır, bizim memleketimiz, yaşadığımız kent. Bu nedenle yaşadığımız yeri, yaşam alanımızı temiz tutmalıyız” dedi. 
Öğrencilerden Cihan Güneri de kentte temizlik konusunda yeterince duyarlılığın olmadığını belirterek şöyle konuştu: “Bunu gidermek ve gerekli duyarlılığı oluşturabilmek için BESYO öğretim görevlisi hocamız Nihat Mızrak öncülüğünde böyle bir çalışma başlattık. Altı ay boyunca bu çalışmayı sürdüreceğiz. Bu süreçte toplumun genelinde bir farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz.” 

bravo-gencler-2.jpg

“TEMİZLİK İHTİYACI VAR”
BESYO öğretim görevlisi Nihat Mızrak da topluma hizmet uygulamaları dersi adı altında 5 yıldır benzeri çalışmalar yaptıklarını belirterek şunları söyledi: "Bu seneki uygulamamız bu oldu. Öğrencilerimizle birlikte kentte temizlik ihtiyacının hat safhaya çıktığı kanısıyla bu çalışmayı başlattık. Çalışmamız, 60 öğrencimiz ile 6 ay boyunca devam edecek. Amacımız bunu 200-300 öğrenciye çıkarabilmek. Ayrıca, her hafta diğer merkez ilçelerimizde bu projeyi sürdüreceğiz. Bugün bir başlangıçtı. Ders sonrası amacımız farkındalık oluşturmak ve vatandaşların kafasında soru işaretleri bırakabilmek. Ayrıca, ev ev dolaşıp hazırlayacağımız broşürleri dağıtacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.