Bu bir insanlık dramı

Bu bir insanlık dramı
8 kişilik Suriyeli aile donmak üzereyken bulundu

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak geldikleri Diyarbakır'da metruk binada donmak üzereyken bulunan 4'ü çocuk 8 kişilik Suriyeli aile, hastanelerde tedavi altına alındı…

DİYARBAKIR – Her gün duyduğumuz, okuduğumuz veya TV ekranlarında izlerken maalesef kanıksadığımız dramlara bir yenisi eklendi. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Diyarbakır'da restorasyon çalışmalarının yürütüldüğü Sur ilçesindeki harabe bir eve sığınan ve burada komşuların yardımı ile yaşamaya çalışan Suriyeli aile, hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altında -15, gündüz ise sıfırın altında - 8'e kadar düştüğü kentte ısınmak için yakacak bulamayınca donma tehkilesiyle karşı karşıya kaldı.

İskenderpaşa Mahallesi'nde ailenin donmak üzere olduğunu gören mahalle sakinleri 112 Acil Servis'i arayarak, "Burada bir aile soğuktan donuyor" ihbarında bulundu. Olay yerine sevk edilen sağlık ekibi, harabe halindeki evde donmak üzere  olduğu belirtilen Suriyeli sığınmacılarla karşılaştı. 4'ü çocuk 8 kişilik aile 3 ambulansla Diyarbakır Devlet Hastanesi ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servislerine kaldırıldı.

Mahalle sakinleri, Suriyeli sığınmacıların restorasyon çalışmaları kapsamında yıkılan yapılardan geriye kalan harabelerde yaşadığını belirterek, "Bu aileyi donmak üzereyken bulduk. Hepsi perişan haldeydi. Durumu hemen yetkililere bildirdik" dedi.

suriyeli-2.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.