Bu bir umut haberidir…

Bu bir umut haberidir…
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, İtalya'nın Prato Ticaret Odası işbirliği ile yapılan Tekstil Kümelenme Projesi çerçevesinde yapılan Diyarbakır Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü Yerel ve Ulusal Firmalar İşbirliği Toplantısı Diyarbakır'da gerçek

DiYARBAKIR - DTSO tarafından, İtalya'nın Prato Ticaret Odası işbirliği ile yapılan Tekstil Kümelenme Projesi çerçevesinde yapılan Diyarbakır Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü Yerel ve Ulusal Firmalar İşbirliği Toplantısı'nda konuşan DTSO Başkanı Ahmet Sayar, 1200 dönüme kurulacak olan Tekstil Kent projesinin tamamlanmasıyla birlikte üreticilerin daha avantajlı bir şekilde üretim yapma olanağına ulaşmasıyla istihdam artışı yaşanacağını söyledi. 

Toplantıya, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane, İstanbul Tekstil Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Tanrıverdi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Osmanbey Tekstilci İş Adamları Derneği (OTİAD) Başkanı Ali Ulvi Orhan, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı İrfan Özhamaratlı ile il dışından gelen çok sayıda sektör ve tanınmış marka temsilcileri ve Diyarbakır'daki tekstil sektörü ile STK temsilcileri katıldı.

'Diyarbakır, yatırım için çok yönlü avantajlara sahip'

Toplantıda konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, ulusal tekstil firmalarıyla yerel firmalar arasında olabilecek işbirliğine zemin hazırlamayı amaçladıklarını belirterek başladığı konuşmasında, tekstilde son zamanlarda üretimde doğuya doğru kayma olduğuna dikkat çekti. Sayar, 1200 dönüme kurulacak olan Tekstil Kent projesinin tamamlanmasıyla birlikte üreticilerin daha avantajlı bir şekilde üretim yapma olanağına ulaşmasıyla istihdam artışı gerçekleşeceğini dile getirdi. Sayar, "Yatırım ve diğer açılardan baktığımızda Diyarbakır çok avantajlı bir il. Özellikle konum açısından ve işsiz genç nüfusun yüksek oranı nedeniyle avantajlar var. Yine teşvik paketinin işçi ve işveren primi vermesinden kaynaklı da avantaja sahibiz' diyerek, 'Kısaca burası yatırım için çok yönlü avantajlara sahip" dedi. 

Baydemir: Artık söylemden çıkıp gerçekleştirme zamanıdır

Daha sonra konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise konukları Kürtçe selamlayarak "İnşallah daha ferah günler bizleri bekliyor, ama daha fazla çaba sarf etmek gerekiyor. Bunu birlikte yapmalıyız. Bir daha ne gerilla ne de asker cenazesi gelmeyecek şekilde bu barış sürecinin sonuca varması için çaba göstermeliyiz. Belki bugün İstanbul'un Bursa'nın sahip olmadığı bir avantaja sahip Diyarbakır; belediye başkanından valisine ticaret odasından kalkınma ajansına herkes, kentin ekonomik kalkınması konusunda hemfikir olarak çalışma halindedir. Birlikte çalışmanın ve üretmenin tam da zamanıdır ve tam da mekânıdır" diye konuştu. 

'Diyarbakır doğru karar' 

Daha sonra söz alan İstanbul Tekstil Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise, kendisi için de çok önemli bir gün olduğunu belirterek, "Malatyalıyım, bir kaç kelime de olsa sizlere Kürtçe merhaba demeyi isterdim. Bugüne kadar gerçekleşemeyen birçok şey, bu barış havası vesilesiyle gerçekleşebilir durumdadır artık. Ciddi avantajlara rağmen, teşvik paketlerinde her zaman eksiklikler oluyor. Gerçek yatırımcıyı engelleyen bazı maddeler konuyor maalesef" dedi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı İrfan Özhamaratlı ise konuşmasında, hazır giyim üzerinden sektörü geliştirmenin Diyarbakır için doğru bir karar olduğunu belirterek, "Hazır giyim birçok anlamda lokomotif bir sektör olduğu için çok ciddi katma değer sağlayacaktır. Diyarbakır, İstanbul için de avantajlar sağlayacaktır. Ancak hızlı hareket etmek gerekiyor" diye konuştu. 

Daha sonra, yerel ve ulusal markalar görüş alış verişinde bulunduktan sonra, yerel firmaların ziyareti ve Diyarbakır kent tanıtım gezisi gerçekleştirildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.