‘BU CEZALARLA İSTİSMAR VE TACİZ ÖNLENEMEZ’

‘BU CEZALARLA İSTİSMAR VE TACİZ ÖNLENEMEZ’
Diyarbakır'da, 14 yaşındaki 3 kızı evine götürerek cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 150 yıl hapisle yargılanan U.Ç.'nin cezası, yeni gelişmelerin ortaya çıkmasıyla 10 yıla düştü.

OKUL YÖNETİMİ POLİSE BİLGİ VERDİ

Bir ortaöğretim kurumunda okuyan kız öğrenciler G.D., R.A. ve N.K., 2014 yılında öğretmenlerine, Facebook'ta tanıştıkları bir subayın İngilizce ders için kendilerini eve götürdükten sonra içki ve esrar içirdiğini, film izletip cinsel istismarda bulunduğunu anlattı. Okul yönetiminin polise bilgi vermesi üzerine yapılan araştırmada, şüphelinin sahte isimle 2 ayrı Facebook hesabı olduğunu belirlendi. Polis, subay değil Tercüman olduğu belirlenen 42 yaşındaki U.Ç.'yi gözaltına aldı. U.Ç.'nin evinde askeri elbise, gaz tabancası ve mermi bulunurken, bilgisayarında çok sayıda cinsel içerikli film ve öğrencilerle yazışma tespit edildi.

Bilgisayarında bulunan bir videoda ise U.Ç.'nin 14 yaşındaki başka bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Raporda U.Ç.'nin 14 yaşındaki G. isimli kız çocuğu ile cinsel ilişkiye girdiği ve bunu gizli kameraya kaydettiği belirtildi.

Davanın son celsesinde görüşünü açıklayan savcı sanığın mağdurlara uyuşturucu içerdiği iddiasıyla açılan davadan beraatini istedi. Sanığın 'Cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ile suçlandığını belirten savcı, mağdurların kendi rızaları olduğunu ve suçun yasal unsurlarının oluşmadığını söyleyerek U.Ç.'nin bu suçtan da beraatini istedi. Savcı R.A.'ya yönelik 'cinsel saldırı' suçunun 15 yaşında olan mağdurun kendi rızası doğrultusunda gerçekleştiğini belirterek, U.Ç.'nin bu suçtan da beraatini istedi.

"BASİT CİNSEL İSTİSMAR"

Savcı, iddianamede hakkında 150 yıl hapis cezası istenen sanığın, 14 yaşındaki mağdurlar G.D. ve N.K.'ya yönelik suçlarını da 'Basit cinsel istismar' olarak değerlendirdi. U.Ç.'nin 'Basit cinsel istismar', 'Çocukları müstehcen yayınları seyretmeye teşvik' ve 'Mermi bulundurmak' suçlarını işlediğini belirten savcı, 3.5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasıni istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.