Bu da farklı bir kutlu doğum haftası

Bu da farklı bir kutlu doğum haftası
Ovakışla'da 'Kutlu Doğum' için 4 bin fidan dağıtıldı

HABER MERKEZİ - Bitlis'in Ovakışla Belde Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ilçe sakinlerine 4 bin fidan dağıttı. İstanbul'da ise BDP Arnavutköy İlçe Örgütü tarafından düzenlenen etkinlikte yüzlerce kişi buluşurken, Iğdır'ın Hoşhaber beldesinde de hafta kapsamında mevlit verildi. 


Bitlis Ahlat'a bağlı Ovakışla Belde Belediyesi tarafından kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında beldede bulunan Bilali Habeş Camisi'nde mevlit verildi. Mevlide, yüzü aşkın yurttaşın yanı sıra BDP Bitlis, Ahlat ve Ovakışla yöneticileri, Ovakışla belde belediye eş başkanları, MEYADER Tatvan Şube yöneticileri ve BDP İl Genel Meclisi üyeleri katıldı. Kadınların çadır, erkeklerin ise caminin içerisinde dinlediği mevlidin ardından yemek ikramında bulunuldu. Daha sonra çam, badem ve elma ağaçlarından oluşan 4 bin fidan dağıtıldı. 

Cami bahçesinde konuşan BDP İl Başkanı Mehmet Can Demir, Kutlu Doğum Haftası'nda gül yerine ağaç fidanı dağıttıklarını belirterek, "Bu önemli günlerde her zaman gül dağıtılıyordu. Ancak, güllerin ömrü kısadır. Bunun için biz de ağaçların uzun yıllar yaşayacağından dolayı bu önemli günün hatırda kalması amacıyla yurttaşlara ağaç dağıttık" diye konuştu. Yapılan konuşmanın ardından 20 fidan da camii bahçesine dikildi. 

Hoşhaber'de mevlit verildi

Iğdır'ın Hoşhaber beldesinde de BDP'li belediye tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında mevlit verildi. Mevlide Hoşhaber Belde Belediye eş başkanları Ali Çam ve Nurcan Paran, BDP Belde Örgütü yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Okunan mevlidin ardından 200 kişilik yemek dağıtıldı. Mevlit okunan dualarla son buldu.(Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.