Bu da yeni moda dolandırıcılık

Bu da yeni moda dolandırıcılık
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde bazı vatandaşların kimlik bilgilerini ele geçiren dolandırıcılar, vatandaşlar adına ilamsız ödeme emri gönderdiği ortaya çıktı.

DİYARBAKIR -Vatandaşların kimlik bilgilerini ele geçiren dolandırıcılar, akla gelmeyecek yöntemlerle masum insanlara zarar vermeye devam ediyor. Kulp ilçesinde yaşayan onlarca vatandaşa ihtarname gönderen şirket hakkında itiraz edenler soluğu Kulp Cumhuriyet Başsavcılığı'nda almaya başlayarak şikayette bulundu. Hiç borçlu olmadıkları ve hiç tanımadıkları halde kendilerine gelen bu ödeme emriyle şoka uğradıklarını dile getiren mağdurlardan Halil Bulut, "Bahse konu olan şirketle hiçbir ticari ilişkim olmamasına rağmen böyle bir şirketi de tanımadığım halde herhangi bir alacağı da bende olmadığı halde kimlik bilgilerime nasıl ve ne şekilde almışsa bilgim dışındadır. Bana gelen ödeme emrinde rakamla 765 lira yazıyla da bin 810 lira gibi bir rakam yazılıydı ve neye uğradığımı şaşırdım" dedi.

Mağdurlardan Hanifi Bulut ise, "Bana gönderilen ihtarnamede de rakamla 765 yazı ile bin 815 şeklinde çelişkili yazıldığını fark ettim ve anlaşılıyor ki bu şirket hayali olarak aynı yazı üzerinde yüzlerce insana değişik rakamlar yazarak yollamış. Böyle bir alacaklının borçlusu değilim. Ne şekilde ve nerede kimlik bilgilerime ulaşmışsa da hiçbir bilgim yoktur. Bu nedenle Kulp Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayete bulundum" diye konuştu. 
Mağdurlardan Mintas Kılıç adlı vatandaş da, "Bana gelen ödeme emrinde şoke uğradım ve sanırım bu şekilde yüzlerce kişiye aynı yazı üzerinde ad, soyad ve istedikleri rakamları yazmışlar. Hiçbir şekilde borcu kabul etmemek kaydıyla esasen takibe alınan alacak ben olmadığımdan dolayı hayali olarak böyle bir yazıyı bana gönderip mağduriyetime sebebiyet veren Özayben İnş. Taş .Tur.Tem.İth.ihr.San.Tic.Ltd. Şti. hakkında davacı ve şikayetçi oldum" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.