“Bu Hastaneye Gelen Geri Gitmeyecek”

“Bu Hastaneye Gelen Geri Gitmeyecek”
Diyarbakır Özel Bağlar Hastanesi,sosyal güvencesi olmayan hastalara ve yoksul kesime yönelik hizmetleriyle dikkat çekiyor.

 

 

Dilek Akin/Saffet Azbay/Özel Haber

 

 

Hastanenin yönetim kurulu başkanı Turan Odabaşı,her gün sosyal güvencesi olmayan ortalama 25-30 vatandaşı ücretsiz tedavi ettiklerini açıkladı. Odabaşı,kadınları doğal doğuma teşvik eden bir politika sergilediklerini de belirterek sezeryanda Türkiye ortalamasının altında olduklarını bildirdi.

ÖBH, yeni ek binası,modernizasyonu ve son model teknolojik olanakları ile de modern bir görüntü çiziyor.

 

 

10 Milyon TL’lik Yeni Yatırım

6 yıl önce hizmete giren Diyarbakır Özel Bağlar Hastanesi,bu yıl yaptığı 10 milyon TL’lik yatırımla fiziki koşullarını ve teknolojik olanaklarını yenileyerek ülkenin batısındaki modern hastanelerle aynı standardı yakalamayı hedefledi. Potansiyel olarak yoksul ve dar gelirli vatandaşların olduğu kesimlere hitap eden hastane, yaptığı yatırım ve modernizasyona rağmen vatandaşlara olan “kaliteli sağlık hizmetini ucuza sağlama” politikasından geri adım atmadı,aksine bu alana daha fazla yoğunlaşarak vatandaşların güvenini almaya devam etmeyi planlıyor.

 

 

‘Teşvik Almadan Kendi İmkanlarımızla İnşaEttik’

Hastanenin yeni ek binasını,yapılan hizmetleri ve sağlık politikalarını Tigris Haber’e değerlendiren ÖBH Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Turan Odabaşı,daha önceki binanın alan,fiziki şartlar ve hastalara hizmet konusunda yetersiz kaldığına dikkat çekerek bu amaçla 10 milyon TL’lik yeni yatırımı hayata geçirdiklerini söyledi. Odabaşı,”Önceki binamızda poliklinik ve klinik hizmetleri aynı yer yapılıyor. Hasta sayımızdaki fazlalığı dikkate aldığımızda yoğunlaşma oluşuyordu. Bu da hem çalışma koşullarımızı daraltıyor hem de vatandaşlarımız açısından güzel bir görüntü değildi. 3500 metre karelik alanda poliklinik binası yaptık. İki binayı birleştirdik. Böylece poliklinik hizmetleri ayrı,klinik hizmetleri ayrı binada yapılıyor. 10 milyon TL’lik yatırım yaptık ve 7 katlı binayı 5.5 ay gibi kısa zamanda bitirdik. Tamamen kendi maddi imkanlarımızla yaptık,bunun için devletin verdiği 10.7 milyon TL’lik teşviği kullanmadık” dedi.

 

‘Binanın Her Katına Ayrı Bir Ünite’

Binanın her katını özel olarak inşa edip teknolojik imkanlarla donattıklarını belirten Odabaşı,”Her katta ayrı bir ünite var ve söz konusu ünitelerin tüm gereksinimleri,teknolojik makine ve cihazları o katta kuruludur. Örneğin çocuk,kadın doğum,fizik tedavi,cerrahi bölümlerinin her biri ayrı katta olup bunlarla ilgili tüm cihaz,makine,tetkik ve teknolojik birimler de o katlardadır. Vatandaşlar hastalıklarını ilgilendiren ünite ile ilgili tüm ihtiyaçlarına aynı katta cevap alabiliyor. Hastanemizi bu şekilde inşa ettik,modernize ettik ve teknolojik olarak konumlandırdık. Temizlik ve hijyen konularına,hasta haklarına son derece önem veriyoruz.

 

‘En Kaliteli Hastane Ödülü’

 Tüm çalışanlarımız bu konuda eğitimlidir,bilinçlidir. Bu bakımdan 5 yıldızlı otellerden aşağı kalır yanımız yok,bunu biz söylemiyoruz vatandaşlarımızın teşekkür mesajlarından anlıyoruz. Her katta hastalar için ayrı bankolar monte ettik,dinlenme,duş alma,bebek emzirme bölümlerini özel olarak hazırladık. Her iki binayı birleştirerek hastalar arası izolasyonu sağladık. Bölgede en kaliteli hizmeti veren hastane ödülüne layık görüldük. Binayı inşa ederken ve dizayn ederken,modernize ederken teknolojik cihazlar ve dekorasyon,inşaat anlamında fiyatına bakmadan en kaliteli cihazları ve malzemeleri tercih ettik” diye konuştu.

 

 

 

 

‘Sosyal Güvencesi Olmayan Vatandaşlara Ücretsiz Hizmet Veriyoruz’

 

“Biz bu işe ticari mantıkla bakmıyoruz. Önceliğimiz insana değer vermektir” diyerek sözlerini sürdüren Dr. Odabaşı,sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara da ücretsiz hizmet verdiklerini açıkladı. Odabaşı,”Hastaneye gelen hiçbir hasta,maddi durumu ne olursa olsun geri gitmeyecek diyoruz. Günde 25-30,ayda 600-700 sosyal güvencesi olmayan hastaya,vatandaşa ücretsiz sağlık hizmeti veriyoruz. Hepsi kayıtlı ve kendi el yazılarıyla yazdıkları teşekkür mesajları var. Kadın doğum ve cerrahi hizmetleri başta olmak üzere bir çok kalemden oluşan fark ücretlerini almıyoruz. Hizmetin kalitesini insanların vereceği paraya,maddi koşullarına göre belirlemiyoruz. Sağlıkta önemli olan ulaşılabilir olmaktır. Tüm birimlerimizle ve imkanlarımızla buna çok önem veriyoruz” dedi.

 

‘Hizmet Verdiğimiz Hasta Sayısında Rekor Artış Var’

Hizmet verdikleri hasta sayısının 2017 yılının 10 ayında 350 bine ulaştığını belirten Dr. Odabaşı,bölgede var olan devlet hastanesi açığını hissettirmediklerini kaydetti. Hem istihdama hem hizmete önem verdiklerini anlatan Dr. Odabaşı,şöyle devam etti ;”2016’da bölgemizde meydana gelen üzücü olayların olduğu dönem hariç hasta hizmetlerimizde ciddi artış var. Olayların olduğu dönemde de düşüş olmadı ama artış da olmadı. 2013’te 2010 bin hasta ile başladığımız hizmetimizde bugün 350 binlere ulaşmış durumdayız. Sadece Bağlar bölgesinden değil her bölgeden hastalar geliyor. Bulunduğumuz bölgede devlet hastanesi yok ama vatandaşlarımıza özel hastane algısı yaratmayacak maddi ve manevi hizmet sunduğumuz için vatandaşımız bu eksikliği yaşamıyor,aksine çok daha memnun kalıyor.275-280 kişiyi istihdam ediyoruz. Bu oranı zamanla artırmayı planlıyoruz. Basın mensuplarının zor koşullarda görev yaptığını biliyoruz. Diyarbakır’da basına yüzde 50 indirim uygulayan ilk hastane olduk ve bu hizmetimiz devam ediyor. Suriye’den gelen mültecilere de ücretsiz hizmet veriyoruz.”

 

‘Sezeryana Karşıyız,Doğal Doğuma Teşvik Ediyoruz’

Dr. Turan Odabaşı,kadın doğum ve sezeryanla ilgili olarak da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Para kazanmak uğruna vatandaşı sezeryana teşvik etmediklerini ifade eden Odabaşı,aksine vatandaşı doğal doğuma teşvik eden bir anlayışla hareket ettiklerine dikkat çekti. Odabaşı,”Sezeryanla doğum yapma hem bölgemiz hem de ülkemiz için ciddi sorun. Doğal doğumun sezeryandan çok daha sağlıklı olduğu bilimsel olarak tespit edilmiş. Biz sezeryanla doğum olayını tercih etsek aslında maddi olarak kazançlı çıkacağız. Ama bunu yapmıyoruz. Vatandaşlarımızı doğal doğuma teşvik ediyoruz. Riskli ve zorunlu durumlar hariç sezeryan yaptırmıyoruz,vatandaşı bundan vazgeçmeye ve doğal doğuma yönlendiriyoruz. Bölgede sezeryanla en az doğum yapılan hastaneyiz,bu anlamda Türkiye ortalamasının da altındayız. Çok yakında ağrısız doğum hizmetine başlamayı planlıyoruz. Bunun için hazrrlıklarımız son aşamaya geldi diyebilirim.Kadın doğum başta olmak üzere tüm ünitelerimizde 4 boyutlu ultrasyon ve tetkik cihazları ile hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.