Bu ilçede market poşetleri ücretsiz!

Bu ilçede market poşetleri ücretsiz!
Bismil Belediyesi, "Bez Torba Kullan, Doğayı Koru Projesi" kapsamında örnek bir uygulama başlattı.

Yeni yılın ilk günü itibariyle alışverişte 'paralı poşet' dönemi başlarken, Diyarbakır’ın Bismil İlçe belediyesi, vatandaşı rahatlatan bir projeye imza attı. 50 bin bez torba hazırlayan İlçe belediyesi, hazırlanan torbaları vatandaşa ücretsiz dağıtmaya başladı.  

Yeni yılın ilk günü itibariyle alışverişte ‘paralı poşet’ dönemi başladı. Plastik alışveriş poşetleri bugün itibariyle en az 25 kuruşa satılacak. Poşet satışı alışveriş fişinde de yer alacak. Yeni üretilen tüm poşetler barkodlu olacak. Ancak firmalara ellerindeki barkodsuz poşetleri kullanabilmeleri için 31 Mart'a kadar süre tanındı. Manav, ekmek ve şarküteri reyonları dışında tüm poşetler para ile satılacak.

Bu kapsamda Diyarbakır’ın Bismil İlçe Belediyesi vatandaşı rahatlatan bir uygulamaya imza attı. İlçe Belediyesi, "Sıfır Atık Projesi"ne destek amaçlı 50 bin torba hazırlattı. Aile Destek Merkezi (ADEM) bünyesinde dikiş nakış kursuna katılan kursiyerlerce hazırlanan 50 bin bez torba bugün itibariyle vatandaşlara ücretsiz bir şekilde dağıtılmaya başlandı.

ucretsiz-poset-(3).jpg

Bez torba dağıtım töreninde konuşan Bismil Belediye Başkan Vekili Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, yaptığı açıklamada, çevrenin önemine işaret ederek, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak istediklerini söyledi.

Bez torba kullanımı konusunda okullarda öğrencileri bilgilendirdiklerini dile getiren Yüksel, "İlçede haftanın her günü kurulan pazarda yaklaşık 90 kilogram plastik alışveriş poşeti kullanılıyor. Bu poşetler doğaya büyük zarar veriyor." dedi.

Yüksel, bez torba kullanımını teşvik etmeye çalıştıklarını aktardı.

Vatandaşlardan Fatma Turan, belediyenin bez torba dağıtmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

"Hem çevremiz temiz olacak hem de paramız cebimizde kalacak." diyen Turan, bu proje için Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Yüksel'e teşekkür ettiklerini belirtti.

Dağıtılan bez torbayı kullanmaya başladığını ifade eden Seyran Altundağ da "Daha önce hiç bez torba ile alışveriş yapmamıştım. İlk defa kullanıyorum, memnunum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.