Bu kadarına da pes!

Bu kadarına da pes!
Diyarbakır’da ara sokaklarda saklanan yüzü maskeli ve silahlı göstericiler burada bulunan bir evde yangın çıkınca bölgeye sevk edilen itfaiye ekiplerinin yangının olduğu sokağa girmelerini engellediler.112 Sağlık ekipleri ise dumandan etkilenen vatandaşa

Edinilen bilgilere göre olay, Diyarbakır’ın Sur ilçesi Melikahmet semti Lalebey mahallesinde meydana geldi. Gece boyunca Sur ilçesinde polis ekiplerine ses bombası, havai fişek ve molotof kokteylleriyle saldıran grup polis ekiplerinin müdahalesi sonrası ara sokaklara kaçtılar.

Sokak aralarında saklanan yüzü maskeli ve silahlı göstericiler o esnada bulundukları 2 sokak illerde bir evde sebebi bilinmeyen nedenden dolayı yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve 112 sağlık ekibi sevk edilirken burada bulunan göstericiler tarafından itfaiye ekiplerine engel olarak yangına müdahale edilmesine izin vermediler. Yangın esnasında bir vatandaşta duman etkilenirken cadde üzerinde hazır bekleyen ambulansta göstericiler nedeniyle sokak arasına giremeyerek vatandaşa müdahale edemedi. Girdikleri ara sokakta yüzü maskeli ve silahlı göstericiler tarafından engellenen itfaiye ekipleri yangına müdahale edemeyerek can güvenlikleri nedeniyle bölgeden ayrıldılar.

Çıkan yangın sokakta bulunan vatandaşlar tarafından söndürüldüğü öğrenilirken yüzü maskeli ve silahlı göstericilerin sokak aralarında beklediği bildirildi. Polis ekipleri yaşanan olay üzerine bölgeye gelerek silahlı göstericilerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlattığı bildirildi. Kentte gerginlik bir çok yerde gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.