Bu kararı erkeklere bırakmayacaklar

Bu kararı erkeklere bırakmayacaklar
Kadınlar sosyal alanlarına karar vermek için buluştu

Yenişehir Belediyesi  tarafından yapımına başlanılacak olan kadınların her türlü sosyal,kültürel,psikolojik koşullarının iyileştirilmesi hedeflenen  Kadın yaşam alanının fiziki yapısının  içinde hangi birimlerin olacağına karar vermek için bir araya gelindi. Yenişehir belediyesi EPİ-DEM bünyesinde kadın biriminin ve  Diyarbakır’daki kadın kurumlarının  görüşleri  alındı.

 

Toplantıya Yenişehir Belediye Eş Başkanı Ülkü Baytaş, Başkan Yardımcısı Gülistan Koyuncu,Kadın ve Aile Müdürü Remziye Çelik,EPİ-DEM kadın çalışanları,belediye kadın meclis üyeleri ve Diyarbakır da  faaliyet gösteren çeşitli kadın kurumları katıldı.

 

Kadın Yaşam alanının içerisinde kadınların birlikte yürütebileceği,hareket edebileceği bir alan olarak düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Baytaş, "Biz fiziki yapısında  kadın amblemi olan bir kadın yaşam projesini kurmayı ve bunu tüm kadın kurumlarının görüşlerini almak için bir araya geldik.Buna sadece Yenişehir Belediyesi'nin yapmış olduğu bir proje olarak değil ,her alanda sosyalleşen,toplumsallaşan kadın arkadaşlarla beraber ortak yürüteceğimiz bir emek olarak düşünüyoruz " dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından salonda bulunulan kadınların fikirlerinin paylaşılmasıyla toplantı devam etti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.