Bu kez İran heyeti DTSO'yu ziyaret etti

Bu kez İran heyeti DTSO'yu ziyaret etti
6'ncı Ortadoğu İnşaat Fuarı ve Belediye İhtiyaçları Fuarı kapsamında Diyarbakır'a gelen İran heyeti, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nı (DTSO) ziyaret etti.

DİYARBAKIR-Dün 6'ıncı Ortadoğu İnşaat Fuarı ve Belediye İhtiyaçları Fuarı kapsamında Diyarbakır'a gelen Urmiye, Tebriz, Maku ve Ahvaz belediye başkanları, meclis üyeleri ile mimar ve mühendislerin de içinde yer aldığı 60 kişilik İran heyeti, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nı (DTSO) ziyaret etti. DTSO meclis üyelerinin de katılımıyla gerçekleşen buluşmada karşılıklı iş birliklerinin arttırılması temennilerinde bulunuldu. 


Ziyarette konuşan DTSO Başkanı Ahmet Sayar, İran ile daha fazla ticaret yapmaları gerektiğini söyledi. Diyarbakır'ın İran'a çok düşük seviyelerde kalan ihracat rakamını büyütmek gerektiğini belirten Sayar, "Yüzyıl önceye gittiğimizde, Acemler, Farslar, Kürtler ve Türkler hep bir arada bu coğrafyada yaşamışlar. Ancak bizlerin dışındaki uluslararası politikalar bizi bir birinden ayırmış ancak inanıyorumki biz ticaret insanları yeniden bu birlikteliği kurabilir ve eskisi gibi bir arada olabiliriz" dedi.

'Diyarbakır Türkiye'nin en cazip ili durumundadır'

Diyarbakır'ın geçmişte yaşanan şiddet ortamı nedeniyle bugün hak ettiği yerde olmadığının altını çizen Sayar, Diyarbakır'ın bölgede stratejik bir konumda ve teşvik paketinde önemli avantajlara sahip bir kent olduğunu söyledi. Sayar, "Yer tahsisinden prim avantajına kadar yeni teşvik paketinin sağladığı avantajlara sahip olarak, yatırım açısından Türkiye'nin en cazip ili durumundadır. Genel olarak da dünyada ticaret batıdan doğuya kaymaktadır. Bizlerin daha fazla birbirimizle ticaret yapmamız gerek. Bu ziyaretlerin yeni işbirliklerine vesile olacağını umuyorum" dedi.

'Kültürel ve ticari ilişkilerin sürmesi gerekiyor'

Ardından konuşan Urmiye Belediye Meclis Başkanı Adil Fettahi ise, bu buluşmayı sağlayanlara teşekkür ederek, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nı Urmiye'ye davet etti. Fettahi, kültürel ve ticari ilişkilerin sürmesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Genel Sekreter Yardımcısı Meryem Özdemir, DTSO üye yapısı ve Diyarbakır ilinin temel göstergeleri ile yatırım avantajları konusunda bir sunum yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.