Bu kez tezgah tutmadı

Bu kez tezgah tutmadı
Telefonla aradıkları kişilere kendilerin kamu görevlisi olarak tanıtarak 300 bin lira haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen 12 kişi yakalandı

Şanlıurfa - Şanlıurfa merkezli 7 ilde telefonda dolandırıcılık yaparak 300 bin lira haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla 12 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kayseri'de yaklaşık 4 ay önce polise başvuran bir iş adamı, kendisini telefonla arayarak "kamu görevlisi" olduğunu söyleyen kişinin, "Banka hesabınız terör örgütü tarafından ele geçirildi, işlemleri takip etmek için 90 bin lirayı vereceğimiz adrese bırakmanız gerekiyor" dediğini anlattı.Parayı belirtilen hesaba yatırdıktan sonra dolandırıldığını anlayan iş adamı, telefondaki kişiden şikayetçi oldu. Konuya ilişkin çalışma başlatan polis, hesaba yatırılan 90 bin liranın bloke edilmesini sağladı. Çalışmayı genişleten polis ekipleri yaklaşık 3 ay süren fiziki ve teknik takibin ardından Şanlıurfa, İstanbul, Denizli, Ankara, Çorum, Diyarbakır ve Kayseri'de tespit edilen adreslere düzenlediği operasyonda 12 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler, "Suç işlemek için örgüt kurmak, örgütü yönetmek, üye olmak, suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek, örgüt faaliyeti çerçevesinde dolandırıcılık yapmak" suçlarından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 5'i ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Şüphelilerin bu yöntemle bir yıl içerisinde 300 bin TL haksız kazanç elde ettiği bildirildi. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.