BU NASIL KAVŞAK ?

BU NASIL KAVŞAK ?
Diyarbakır’da birçok kavşak mühendislik hataları ile dolu ve kazalara davetiye çıkarıyor. Bunlardan biri de Yüzevler Alt Geçidi’ndeki kavşak.

 

Sürücülerin yüreğini ağzına getiren bu kavşaktaki hataların düzeltilmesi isteniyor.

Fahiş Hatalar Dikkat Çekiyor

Diyarbakır’da son yıllarda şehir içi ulaşımı rahatlatmak amacıyla yapılan viyadükler, alt ve üst geçitler sıkışan trafiğe bir nebze olsun nefes aldırırken, bazı kavşaklardaki mühendislik hataları dikkat çekiyor. Düzensiz ve plansız şekilde yapılan kavşaklar, trafik kazalarına zemin hazırlarken, sürücülere de zor anlar yaşatıyor. Dönüş yapılması gereken yerlerde giriş, giriş yapılması gereken yerde de dönüş yapacak şekilde inşa edilen kavşaklarda birçok kez kazalar meydana geliyor. Vatandaşlar ve sürücüler, mühendislik hataları içeren kavşaklardaki skandal görüntülerden dolayı hem belediyelere hem karayollarına tepkili.

 

 

Yüzevler Kavşağı Ölüme Davetiye Çıkarıyor

Bu kavşaklardan biri de 7 yıl önce hizmete giren Yüzevler Alt Geçidi Kavşağı. Şanlıurfa yolu Kadın Doğum Hastanesi ile Ceylan Karavil AVM arasında Bağlar’a ara geçişi sağlayan kavşakta dönüş yapmak isteyen veya yola girmek isteyen araçlar, karşıdan gelen araçları göremiyor. Skandal görüntüye sahip kavşakta bu yüzden birçok kez kazalar meydana geliyor. Geçiş yaparken yürekleri ağızlarına gelen sürücüler, bunun gibi birkaç kavşak daha olduğuna dikkat çekerek mühendislik içeren bu kavşakların bir an önce düzeltilmesini istiyor.

Hem Sürücüler Hem Vatandaşlar Tepkili

Sürücüler,”Karşı yöne geçmek isterken veya dönüş yaparken yüreğimiz ağzımıza geliyor. Her an biz veya karşıdan gelen araç çarpışarak kazaya neden olabilir. Nitekim bunun acı örnekleri de oldu. Bugüne kadar birçok kaza oldu. Lütfen bu ucubeye son versinler” şeklinde görüş belirttiler.

 Vatandaşlar da,”bu kadar para harcanarak yapılan bu kavşaklarda bu denli basit hataların yapılması kabul edilir gibi değil. Yazık günahtır. Madem bunu yapmışlar, hiç olmazsa düzeltsinler. Kentin imajına yakışmıyor. Diyarbakır bunu hak etmiyor” diyerek tepkilerini gösterdiler.

 

Aziz fidancı/özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.