Bu provokasyonun amacı ne?

Bu provokasyonun amacı ne?
PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı'da hayatını kaybettiğine ilişkin felaket haberleri Adalet Bakanlığı ve HDP İmralı heyeti tarafından yalanlanırken, böylesi bir dönemde kimler ve hangi maksatla dolaşıma sokulduğu merak ediliyor.

ANKARA Sosyal Medya ve sonrasında kimi sitelerde yayınlanan iddialarda PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın hayatını kaybettiği ileri sürüldü. Türkiye'yi çok tehlikeli bir eşiğe götürecek olan iddialarla ilgili olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Twitter hesabında iddialara ilişkin jet yalanlama geçti. Bozdağ, sosyal medyadaki 'Abdullah Öcalan'ın öldüğü' haberleri; asılsız, uydurulmuş, provakatif bir haberdir" açıklamasında bulundu. Bakan Bozdağ'ın Başdanışmanı Adnan Boynukara da Twitter hesabından, "Öcalan'ın öldüğüne ilişkin haberler asılsızdır, yalandır. Bu haberlerin tümü provakasyon amaçlıdır!" mesajını paylaştı.


Bu arada Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü yetkilileri ise "kendilerinin muhatap olmadığını" belirterek konu hakkında bilgi vermekten kaçındı.

Konuya ilişkin görüştüğümüz HDP İmralı heyeti de, Bakanlıkla iletişime geçtiklerini Bakanlığın olayı yalanladığı bilgilerini kendileriyle de paylaşıldığını belirtirken, haberin provokasyon amaçlı olduğuna dikkat çekti. İmralı heyetinin durumun hassasiyeti nedeniyle acilen İmralı ile iletişime geçmesi bekleniyor. 

Adalet Bakanlığı tarafından yalanlanan bilginin zamanlaması ise dikkat çekiyor. Türkiye'yi bütünüyle ateşe atacak bu haberin kimler tarafından ne amaçla yayınlandığı merak edilirken, Kürt çevreler bunun birden fazla amacının olabileceğini belirterek, "Bununla gerçekten kargaşa çıkarmak istiyor olabilirler. Ayrıca bunu Kürtlerin nabzını yoklamak içinde yayınlamış olabilirler. Ancak her ne olursa olsun bu çok tehlikeli bir oyundur" açıklamasında bulundu.(Diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.