Bu soğukta bu kadar da olmaz…

Bu soğukta bu kadar da olmaz…
Diyarbakırdaki elektrik kesintileri vatandaşı isyan noktasına getirdi.

Servet ASAN

Tigris Haber-Gün içerisinde defalarca kesilen ve saatlerce gelmeyen elektrik için Diyarbakırlılar sokak gösterisi yapmaya başladı…

Yıl boyu rutin hale gelen elektrik kesintileri, Diyarbakırlılara ‘İllallah’ dedirtti.  Kesintiler nedeniyle birçok Diyarbakırlının elektrikli cihazları arızalandı.

Yetkililere ve DEDAŞ’a yaptıkları sayısız müracaatlara rağmen bir sonuç alamayan vatandaşlar, dün akşam yine sokaklara dökülerek protesto gösterisi yaptı. Evlerindeki ev aletlerinin atıl hale geldiğini ifade eden vatandaşlar, günlük hayatta özellikle kadınların büyük bir zorluk içerisinde kaldıklarını kaydederken, kadınlar da; ‘’ Evimizde çamaşır makinamız var, çamaşırlar dağ gibi birikti kullanamıyoruz. Elektrikli süpürgemiz var günlerdir el süremiyoruz. Bulaşık makinamız var süs diye duruyor. Elektrik olmayınca hiçbir şey olmuyor. Bu soğukta bu kadar da olmaz. Çocuklarımızın hepsi hasta oldu. Dağ başında yaşasak bundan daha iyi olurduk herhalde..’’ diye konuştu.

Dün gece, saatler süren kesintiyi protesto etmek için sokağa dökülen Bağlar ilçesinde yaşayanlar,  lastik yakıp DEDAŞ aleyhine sloganlar attı. ‘’Özel sektöre satıldıktan sonra daha da kötüleşen elektrik sistemi insanları canından bezdirdi.’ .diye konuşan Diyarbakırlılar;’’Sesimize kulak verilmezse bütün vatandaşları miting alanında protesto mitingine çağıracağız. Onbinler yürüdüğünde bakalım DEDAŞ ne cevap verecek.’’ Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.