Bu ülkede grev davulu da 'Kabahatli'

Bu ülkede grev davulu da 'Kabahatli'
Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, ağırlaşan çalışma koşulları ve dayatılan kölelik şartlarına karşı Ankara, İzmir, Diyarbakır, Van ve Mersin'de bir günlük iş bıraktı.

Diyarbakır'daki grevde, emekçilerin davul çalınmasına engel olan polisler, eylemlerde davul çalınmasının Kabahatler Kanunu'na göre yasak olduğunu belirtti.


Günden güne ağırlaşan çalışma koşulları ve dayatılan kölelik şartlarına karşı KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, "İnsanca yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek" talebiyle Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemine gitti. 
Alınan grev kararı doğrultusunda BES Diyarbakır Şube üyeleri, sabah saatlerinde İŞKUR Diyarbakır Müdürlüğü, Defterdarlık ve SGK İl Müdürlüğü binaların önünde toplanıp çaldıkları grev davulu ve zurna eşliğinde halaylar çekti. 
Ardından da "Bu işyeri grevdedir", "Özelleştirme mağduru 4C'li üyemizi AKP ölüme terk etti" pankartlarını açan sendika üyeleri, aynı anda 3 koldan Diyarbakır Adliyesi'ne yürüdü. Yürüyüşte "Kamu'da adalet istiyoruz", "Yaşasın onurlu mücadelemiz" sloganları atan kamu emekçileri, geldikleri Adliye binası önünde davul çalınmasını engelleyen polislerle tartıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.