Buldan: Demirtaş'a verilmeyen her oy savaşa verilecektir

Buldan: Demirtaş'a verilmeyen her oy savaşa verilecektir
HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, seçim sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, partilerinin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a verilmeyen her oyun savaşa katkı sunacağını, savaşa verileceğini söyledi.

İSTANBUL - HDP cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın seçim çalışmalarına destek vermek asmacıyla İstanbul'da bulunan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, programlarını sürdürmeye devam etti. Pervin Buldan, önceki gün de ilk olarak Van-Gevaş Derneği'nin iftar yemeğine katıldı. Burada konuşan Buldan, AK Parti tarafından çıkartılan yasal çerçevenin de içeriğinin doldurulması gerektiğini vurgularak, "Ekim ayında bu süreç de aşılacak, İzleme Komisyonu'na dair ayrıntılar da belirginleşmesi ve komisyonun harekete geçmesi gerek. Bundan sonraki süreç süreci tam bir kalıcı barışa evriltmektir. Bunun için de ısrarımızı çabamızı sürdüreceğiz" dedi.

“Savaşı bitirmek istiyorsak harekete geçelim”

Daha sonra seçim çalışmalarına ilişkin de konuşan Buldan, "Demirtaş'a atılan her bir oyun barışa katkısı olacaktır. Biz artık hiçbir halkın dilinden, kültüründen dolayı ayrımcılığa uğramasını istemiyoruz. Bu süreç tarihi bir süreçtir. Bu tarihi sürçte biz de üzerimize düşeni yapmalıyız. Asimilasyoncu adaylara geçit vermeyelim el ele omuz omuza verelim hepimiz sokaklara çıkalım savaşı bitirmek istiyorsak biran önce seçim çalışmaları kapsamında HDP'yi anlatalım, harekete geçelim. Selahattin Demirtaş'a verilmeyen her oy savaşa verilecektir" diye konuştu. (diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.