Buldan: HDP, kendi adayıyla seçime gidecek

Buldan: HDP, kendi adayıyla seçime gidecek
HDP Kars İl Kongresi’nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kendi adaylarıyla seçime gideceklerini belirterek yakın zamanda cumhurbaşkanı adaylarını açıklayacaklarını söyledi.

TİGRİS HABER - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Qers İl Örgütü’nün 4’üncü Olağan Kongresi’ni gerçekleşti. Kongreye, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, parti milletvekilleri, PM üyeleri, Yeşil Sol Parti, EMEP, Saadet Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye İşçi Partisi, 78’liler Derneği’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Gittikleri her yerde, Kars’taki gibi aynı teveccühü, aynı alakayı halktan gördüklerini belirten Buldan, “Bugün Türkiye’nin her yerinde HDP var. Siyasette HDP var, meydanlarda HDP var, sokaklarda HDP var, mücadelede HDP var, ezilenlerin yanında HDP var, mazlumların yanında, kadınların yanında gençlerin yanında HDP var. Ama bir yandan da bazılarının korkulu rüyası haline gelen bir HDP var. AK Parti-MHP’nin korkulu rüyası olan ve her gece rüyasına giren, bütün planlarını, bütün çalışmalarını ‘HDP’yi nasıl engellerim, nasıl siyasetten uzaklaştırırım’ hesabı üzerine yapıyor. Bunun hesabını yapan bir zihniyetin sahibi olan AK Parti-MHP ittifakı var. Ama korkmaya devam etsinler korkulu rüyalar görmeye devam etsinler çünkü HDP gümbür gümbür geliyor. Biz biliyoruz ki AK Parti ve MHP’nin derdi bu ülkenin sorunları değil. AK Parti ve MHP’nin derdi ülkede yaşanan ekonomik kriz değil, ülkede sefalete, açlığa, yoksulluğa sürüklenmesi değil. AK Parti ve MHP’nin derdi sadece ve sadece HDP’nin nasıl engelleneceği üzerinedir” dedi.

‘Halkın iradesini bloke edecek hiçbir güç yoktur’

Buldan’ın konuşmasından başlıklar şöyle: “Son olarak; AYM’nin verdiği kararla HDP’nin yani Türkiye’nin üçüncü büyük partisinin, 6 milyondan fazla insanın oy verdiği bir partinin hazine yardımının aktarıldığı hesaba bloke konularak hazine yardımından yoksun bırakılması ve yardımın gasp edilmesi meselesi var. Elbette ki bu kararın hukuki bir karar olmadığını biliyoruz. Bu kararın Saray’ın talimatıyla alındığını da biliyoruz. AYM’nin bu hukuksuzluğun altına imza atarak kendisini sarayın aracı haline getirdiğini üzüntüyle belirtmek istiyorum. Onlar hazine yardımımızı bloke edebilirler ama asla halkın iradesini bloke edecek olan hiçbir güç yoktur. Biz bu hukuksuzluğun aynı zamanda AKP-MHP’nin seçim çalışması olduğunu biliyoruz. Çünkü olanlar seçim çalışmaları haksızlık ve hukuksuzluklar üzerine kurdular ve bunu devam ettiriyorlar. Kobanê Kumpas Davası buna bir örnektir, HDP’nin Kapatılma Davası buna bir örnektir, belediyelerimize atanan kayyumlar buna bir örnektir, milletvekillerimizin fezlekelerle vekilliklerinin düşürülmesi buna bir örnektir. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın tutuklanması buna bir örnektir.

Bütün seçim çalışmalarını hukuksuzluklar üzerine gerçekleştiren ve bu zihniyeti hayata geçirmeye çalışan AKP-MHP iktidarı işte seçimlere bu saiklerle hazırlanıyor. Bu seçim çalışmalarını yaparken hem Türkiye’nin içinde hem de Türkiye dışında Ortadoğu’da, dünyanın her yerinde Kürt düşmanlığı gerçekleştiren ve Kürt düşmanlığı üzerinden siyaset yapan bir iktidarla karşı karşıyayız. AK Parti ve MHP ittifakı kısacası bir zulüm ittifakıdır. AK Parti ve MHP ittifakı bir siyasi gasp ittifakı; bir hukuksuzluk ittifakıdır.

‘AK Parti-MHP ittfakı hüsran yaşayacak’

Bütün bu kumpaslarla bütün bu haksızlıklarla hukuksuzluklarla Türkiye’yi bir seçime götürecek olan AK Parti-MHP ittifakı seçim sonuçlarını gördüğü zaman elbette ki bir hüsran yaşayacaktır. Bunu şimdiden ifade etmekte fayda var. Biz de HDP olarak bütün bu bize yapılan zulme haksızlığa kötülüğe zora karşı hummalı bir çalışma yürüterek ittifaklarımızı kurarak, kadın ittifakımızı, Kürt ittifakımızı, Emek ve Özgürlük İttifakımızı kurarak bu seçimlerde üstün bir başarı elde etmeyi hedefliyoruz. Onların amacının HDP’siz bir siyaset, parlamento yaratmaya çalıştıklarını bildiğimiz için bu çalışmalarımızı çok daha görkemli çok daha güçlü bir şekilde yapmanın zamanı gelmiştir.

‘Tecrit yaşam biçimi haline geldi’

Buradan elbette ki AK Parti’ye oy veren Kürt halkına kısa da olsa seslenmek isterim. HDP’ye bu kadar zulüm yapılırken, Kürtlere bu kadar zulüm yapılırken, HDP’nin her türlü siyasi hakkı elinden alınmaya çalışılırken milletvekillerinin ve belediye eş başkanlarının cezaevinde olduğu bir süreçte iradelerine kayyum atandığı bir dönemde hala AK Parti’ye oy vermeyi düşünen Kürtlerin şapkalarını çıkarıp bir kez daha düşünmelerinin vakti gelmiştir. Vicdanı olan her bir Kürdün kendisine insanım diyen her bir demokratın bu ülkede barış isteyen demokrasiden yana olan savaşların bitmesini isteyen, ülkenin bütün kaynaklarının savaşa aktarıldığı zihniyetten kurtulmak isteyen tecrit politikasını sadece İmralı’da değil, Türkiye’nin her yanına yaymaya çalışan ve tecridi bir yaşam biçimi haline getiren AK Parti ve MHP zihniyetine karşı bu seçimlerde el ele omuz omuza hareket etmek zorundayız. Bizler öyle bir gelenekten geliyoruz geçmişte yaşadığımız acıların, ödediğimiz bedellerin bir kez daha yaşanmasını istemiyoruz.

‘HDP, kendi adayıyla seçime gidecek’

Şimdi herkesin dört gözle beklediği cumhurbaşkanı adayının kim olacağı meselesi. Biz HDP olarak en kısa zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız. HDP kendi adayını çıkaracak kendi adayını gösterecek ve seçime kendi adayıyla gidecek. Bizim Cumhur İttifakıyla ne millet ittifakıyla herhangi bir ortaklığımız yok. Ancak ilkesel yaklaşımlarımız var bunları zamanı geldiğinde oturup konuşabiliriz müzakere edebiliriz, diyalog içinde olabiliriz. Ama HDP’nin şuan ki kararı kendi adayıyla seçime girmektir. Türkiye’nin tüm demokrasi güçleriyle birlikte emek ve özgürlük ittifakıyla birlikte kadınların, gençlerin onayıyla bu ülkede bütün kesimlerin önerilerini, görüşlerini alarak kendi adayını en kısa zamanda açıklamanın hazırlıklarını yaptığımızı belirtmek istiyorum. Hiç kimse HDP’yi A ya da B partisine bağlamasın. HDP, Türkiye’de bir iradedir, büyük bir güçtür ve bu irade de güce bağlı olarak seçimlerde büyük bir oy oranıyla çıkmayı hedefleyen bir siyasi partidir. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum