Buldan: İmralı'ya ilişkin beklentilerimizi ilettik

Buldan: İmralı'ya ilişkin beklentilerimizi ilettik
BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini ve görüşmelerde beklenti ile taleplerini ilettiklerini belirtti.

Ankara - BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini ve görüşmelerde beklenti ile taleplerini ilettiklerini belirterek, "İmralı'ya ilişkin beklentilerimizi söyledik. Yaklaşık 1 ay önce siyasi heyet dışında diğer heyetlerin de adaya gideceği yönünde bilgiler vardı, bunun gerçekleşmesi gerektiğini söyledik" dedi.

BDP grup başkan vekili İdris Baluken ve Pervin Buldan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile çeşitli temaslarda bulundu. Görüşmeye ilişkin bilgi veren BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüşmelerinin olumlu geçtiğini belirtti. 

'Tuncel'in durumunu aktardık'

Buldan, Bekir Bozdağ ile yaptıkları görüşmede beklentilerini de söylediklerini vurgulayarak, "Bu süreçte Adalet Bakanlığı'nı kendisi devraldı. Ayrıca bu süreci ilerletecek bir bakan oldu. Bundan beklentilerimizi ve olması gerekenleri söyledik. Taleplerimiz arasında gündemde olan tutuklu vekiller, Sebahat Tuncel'in durumu var. Bu kararın siyasi olduğunu düşünüyoruz. Kendisi şu anda milletvekili ve kararın Türkiye'yi zora sokacağını söyledik. Hasta tutsaklar meselesini söyledik ve bu konuda ilerleme olmamasının sıkıntı olduğunu söyledik" diye konuştu. 
Bekir Bozdağ'ın da yaptığı konuşmada sürecin ilerlemesi için büyük bir sorumluluk taşıyacağını vurguladığını ve sürecin önemli olduğunu söylediğini belirten Buldan, "Kendisinin de önemli bir rolü ve misyonu olacağını, diyaloga açık olduğunu söyledi" dedi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.