Buldan'dan Davutoğlu'na ilginç gönderme

Buldan'dan Davutoğlu'na ilginç gönderme
Davutoğlu'nun dünkü Diyarbakır konuşmasına Pervin Buldan'dan ilginç yorum geldi.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Diyarbakır'da açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "Öcalan" göndermesinde bulundu. Buldan, "Az kalmış Başbakan, Diyarbakırlılara Öcalan'ın selamlarını da iletecek" dedi.

Diyarbakır'a Başbakan sıfatıyla ilk kez bir ziyarette bulunan Davutoğlu, çözüm sürecine dair önemli mesajlar verirken sık sık "selam" göndermeyi de ihmal etmedi.Konuşmasına "Peygamberler şehri, Peygamberi her vesileyle anan ve onun yolundan yürüyen Diyarbakır"a selam vererek başlayan Davutoğlu, salondakileri Kürtçe de selamladı.Davutoğlu konuşmasında ayrıca, " Diyarbakır üzerinden bir asra, bir millete, bütün bir Ortadoğu coğrafyasına selam vermeye geldik", "Kobani'ye, Suriye'nin her şehrine, tüm mazlumlara selam olsun", "Saraybosna'ya da selam olsun" şeklinde ifadelere de yer verdi.

BULDAN'DAN İLGİNÇ DEĞERLENDİRME

Davutoğlu'nun Diyarbakır açıklamasındaki "selam" vurgusuna HDP'den de bir değerlendirme geldi. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Az kalmış Başbakan, Diyarbakır'lılara Öcalan'ın selamlarını da iletecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.