“Bunlar emek hırsızlarıdır”

“Bunlar emek hırsızlarıdır”
Diyarbakırspor ve Diyarbekirspor’un eski genel menajeri İsmet Yılmaz, Diyarbekirspor’un şampiyonluğunun TFF ve MHK tarafından engellendiğini söyleyerek zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Yılmaz,”Ankara Demirspor maçının hakemi art niyetliydi. Ben bunları iyi tanırım. Bunlar emek hırsızlarıdır. Bir kentin kaderiyle oynadılar” dedi.

Ali Şansalan’a Tepkiler Devam Ediyor

Diyarbekirspor’un Ankara Demirspor’a 3-1 yenilerek 2.Lig’e yükselme şansını kaybettiği final maçının hakemi Ali Şansalan’a tepkiler devam ediyor. Diyarbakırspor ve Diyarbekirspor’da yöneticilik yapmış olan İsmet Yılmaz,Diyarbekirspor’un şampiyonluğunun çalındığını iddia etti, TFF ve MHK’ya sert suçlamalarda bulundu. Diyarbakır’ın futbolda  lobisinin olmadığını belirten Yılmaz,”Maalesef Türkiye'de futbol sadece sahada oynanmıyor, bu işin mutfağı dediğimiz kısmı da en az sahada ki kadar önemlidir. Hatta bazen sahadan çok daha önemlidir. Yani neyi anlatıyoruz biraz açalım isterseniz, siz istediğiniz kadar para harcayın, istediğiniz hocayı getirin, istediğiniz oyuncuları alın bunlar sadece başarı halkasının birer parçasıdır. Mutfak dediğimiz kısım ise işin görünmeyen en önemli kısmıdır.Burada iş yönetime ve kulüpte görev verdiğiniz işi bilen kişilere düşüyor. Yani özetle takımınızın sahada canını yakmamaları için öncesinde tedbirlerini almak zorundasınız.

“Lobiniz Yoksa Sizi Şampiyon Yaptırmazlar”

 Bunların çeşitli yolları vardır, bu işler dünden bugüne olacak iş değil, bu bir süreçtir, bu bir idare şeklidir, bu lobidir, bu vizyondur artık ne derseniz deyin. TFF'de ve hakem camiası bu işleri çok iyi bilirler, hangi takımlar sahadaysa ve bu işlere giriyorsa sizde önleminizi önceden almışsanız sahada terazi ve kantarın topuzu çok fazla şaşmaz, bu defa sahada ki çocukların emekleri ve taraftar gücünüz ön plana çıkar. Ama bu dediklerimiz yoksa, işiniz zorlaşır ve daha sezon başında fişinizi çekerler. Maalesef bu işler Türkiye'de hep böyle. Geçmişte buna benzer o kadar şey yaşadık ki, ancak bunların tedbirlerini önceden aldığımız için, ortalığın inleyeceğini ve neler olacağını karşınızdakinin çok iyi bilmesi lazım. Yoksa işiniz çok zor, belki hasbel kader bir üst lige çıksanız bile 1-2 yıl geçmez seni geri getirirler. Ben asla gayrimeşru veya futbol dışı işlerden bahsetmiyorum, bunlara da karşıyız. Açıkçası belirtmek istediğim konu takımınızın canını yakmamaları için gereken önlemleri almak zorundasınız diyebiliriz” dedi.

“Kumpas Tire’deki Maçla Başladı”

 Diyarbekirspor’a yönelik kumpasın Tire’deki ilk maçta kurulduğunu ve bunun önüne geçilemediğini belirten Yılmaz,”Tire'de oynanan ilk karşılaşmayı da izledim, hakem ve gözlemcilerin Diyarbekirspor'un fişini daha o maçta çektiğini çok net gördük. Maçın sonuna doğru en iyi iki oyuncun seçilmiş sanki, birine çok haksız şekilde ikinci sarıdan kırmızı, diğerine ise koridorda hiç olmayacak bir uydurma bir rapor düzenleniyor. Yani sanki planlar sanki tıkır tıkır işliyor.Senin önünü kesebilmek için önlem alınıyor. Bunlar oldu peki tahkim için kulüp ne yaptı, bu çocuklara neden ikişer maç ceza verildi, neden bunların üstüne gidilmedi, neden TFF'ye gerekli yerlere gerekenler yapılmadı. Buyrun işte sonuç ortada. Yani filmi onlar çekmiş, siz sadece, eliniz kolunuz izliyorsunuz, bu şekilde liglerde sizi barındırmazlar” ifadelerini kullandı.

“Feyzi İlhanlı Doğru Ekiple Devam Etmeli”

İsmet Yılmaz, Diyarbekirspor’un bugünlere gelmesini sağlayan  Onursal Başkan Feyzi İlhanlı'nın verdiği emeklerini, harcadıklarından dolayı bu kentin kendisine müteşekkir olması gerektiğini belirterek, herkesin bu kulübe destek olması ve sahip çıkması gerektiğini belirtti. Yılmaz, "İlhanlı bu kent ve spor için büyük bir değerdir, Diyarbakır'da oynanan ve 40 bin kişinin geldiği son karşılaşmada hepimiz çok gururlandık. Bu takımın yaşatılması ve destek verilmesi gerekir. Feyzi İlhanlı 5 yıldır dünya kadar soruna rağmen bu işe gövdesini koymuş, herkesin yapacağı iş değil.Bu açıdan küstürülmemesi ve sahip çıkılması, destek verilmesi gerekir" şeklinde konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.