NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Bunlar insan değil, İslam hiç değil!

Bunlar insan değil, İslam hiç değil!

Video görüntülerini izliyorum, canım sıkılıyor, sürekli bir şeyler yazmak istiyorum, yazamıyorum. Gerçekten bunlarla ilgili bir tanım bulamıyorum.

‘Çete’nin de bir namusu, bir raconu var

O nedenle bunlara çete de denmesin zaten.

Bunlar İslam da değil, insan da değil

Hayvan demek yakışır mı?

Yok, Yok.

Hakaret olur hayvanlar âlemine

Çok kafa yoruyorum, onları oturtacak bir kategori bulamıyorum.

 

İsrail’e kafa tutamaz, çünkü onların yaptıklarının aynısını yapar. Savunmasız Müslüman kadın, çoluk, çocukları sıraya koyarak, kafalarına sıkar, araçlara bomba koyarak patlatır, günahsız yüzlerce insanın ölümüne sebep olurlar.  Bunların tamamını İslam adına yaptıklarını iddia eder ve söylerler. Tipi, ahvali kendinden menkul bir takım mahlûklarda bunlara kanun nezdindeki Fetvadan verir, iyice uyuştururlar. Onlar da Allah adına yola çıkarlar/çıktıklarını zannederler.

 

Sadece Ortadoğu’da değil, dünyadaki bütün İslam âleminin ayağa kalkması lazım bu canavarlık karşısında. Maalesef onlardan da tık yok. Onlar, kuranda bugüne işaret eden durumu tartışıyor, yorumluyor, gerçekleşmiş olması yönündeki görüş ve düşüncelerini aktarıyorlar.   

Oda şöyle oluyor;

‘Siyah bayraklı birileri çıkacak bunları yapacak, ama geçici olacak, başarılı olamayacaklar. Onların peşinden gitmeyin, yol göstermeyin.’

Gibi bir belirlemeye takıldı İslam âlemi.

Bu nedenle karşı duruş sergilemiyorlar, sadece izliyorlar.

İslam-insan âlemi ile hayvanlar âleminin bir birine karıştırıldığı, herkesin kendini haklı ve üstün gördüğü, güçlülerin hükmettiği ve hükmetmek istediği anlayışın hâkim olduğu bir dönemden geçiyoruz.

Bu anlayış her ne hikmetse özellikle İslam coğrafyasında hâkim. 

Kimin gücü kime yeterse!

Ramazan ayında, Diyarbakır’da, ABD konsolosu geliyor diye kıyamet koparan, fakirin, fukaranın yemeğini yerlere döken, çadırları yakıp-yıkanlar, nerede?

O gün niye kızmışlardı, neden kızgındılar?

İsrail Gazze’de çoluk-çocuk demeden katliam yapıyordu, destekçisi ABD’liler gelmişti, protesto etmek, o kâfirlere haddini bildirmek gerekiyordu!

Haddin bildirilmesinin hükmü de fakir fukaranın yemeğinde ifadesini buldu.

 

Şimdi, Suriye’de, Irak’ta, Kürdistan’da da aynen Gazze’dekini aratmayan bir katliam var. Bu katliamı Müslüman olduklarını iddia edenler yapıyor, üstelik katlettikleri de Müslüman. Bizim Müslüman olarak ne yapmamız gerekir diye hiç düşündünüz mü?(Katliamlara tepki gösteren kesimleri bunun dışında tutuyorum. Özgür-DER gibi.)

 

‘Çakalların saltanatı Aslanlar uykudan uyanıncaya kadardır’ demişti, geçenlerde sohbet ettiğimiz bir dost.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR