Buralar işgal altında

Buralar işgal altında
Diyarbakır’da kaldırım işgalleri öyle boyutlara geldi ki bazı noktalarda vatandaşlar caddeye inerek yürümek zorunda kalıyor.

Diyarbakır-Vatandaşların sürekli şikâyet ettiği konulardan biri olan kaldırım işgalleri, abartılı boyutlara ulaştı. Dileyenin dilediği yerde, dilediği kadar kaldırımı işgal edebildiği Diyarbakır’ın birçok semtindeki görüntü Asya’nın geri kalmış ülkelerini andırıyor. Durumdan şikâyetçi olan vatandaşların tepkilerini ise kimsenin umursadığı yok. Kaldırımlarda çoğu zaman yürüyecek yer bulamamaktan şikâyetçi olan vatandaşlar; Kaldırımda yürüyecek yer bulamadığımız için mecbur inip caddeden yürümek zorunda kalıyoruz. Caddeden yürüyünce de araç sürücüleri ile karşı karşıya kalıyoruz, onlardan hakaret işitiyoruz diye konuştu.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ve Sur ilçe belediyelerinin oluşturduğu Zabıta Koordinasyon Kurulu ise yayaların geçişini engelleyen ve halk sağlığı açısından hijyenik olmayan koşullarda satış yapıldığı gerekçesiyle Zabıta Koordinasyon Kurulunun aldığı kaldırın işgali yapan esnafa hem para cezası kesilecek hem de işyeri ruhsatı iptal edilecek kararına rağmen, esnafın hala kaldırım işgalini sürdürdüğünü kaydedildi. 

isgal-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.