Burası Ege ve Akdeniz değil,Diyarbakır.

Burası Ege ve Akdeniz değil,Diyarbakır.
Diyarbakır’da bir yaşam sitesi oluşturduğu imkanlar ve aktivitelerle Akdeniz ve Ege’nin tatil beldelerini aratmıyor.

 

 

TATİL KÖYÜ GİBİ YAŞAM SİTESİ

Sitenin yöneticisi olan eski Süper Lig hakemi Mızrak,”Sosyal ve sportif faaliyetlerle çocuklara kendi evlerinde tatil havası yaşatıyoruz” dedi.

 

 

Mini Bir Tatil Köyüne Çevirdiler

‘Diyarbakır’da böyle bir yaşam sitesi olur mu?’ diye düşünmeyin,isteyince oluyormuş. Hem de Türkiye’nin batısındaki   tatil beldelerini aratmayacak şekilde. Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Mahabad Sitesi’nin sakinleri,sitelerini sosyal ve sportif faaliyetlerle donatarak mini bir tatil köyüne çevirmek için hummalı bir çalışma yürüttü. Bu çalışmanın sonunda ortaya kafesi ve kafeteryası,olimpik yüzme havuzu,yaşam ve dinlenme alanları,spor sahaları olan bir alan çıktı. Bu alanda sosyal ve sportif faaliyetler yapılarak özellikle sitede yaşayan ailelerin çocuklarına hem eğitici hem de eğlendirici imkanlar sunuluyor.

 

Hem Eğlence Hem Eğitim Çalışmaları

Sitenin başkanlığını Diyarbakırspor’un eski yöneticilerinden Mehmet Başarı yapıyor. Başarı,site sakinleri katkısı ve emeği ile bölgede örneği bulunmayan bir yaşam alanı meydana getirdiklerini söyledi. Başarı,”Burada oturan arkadaşlarla yaptığımız toplantıda böyle bir fikir oluştu. Biz de hep beraber çalışarak hayata geçirdik. Akşamları aileler,günün hemen her saatinde ise çocuklar bir araya gelip eğleniyor ve çalışmalar yapıyor. Çok güzel bir dayanışma ruhu oluştu. Birlik ve beraberlik havası var. Herkes bundan çok memnun” dedi.

 

İşin Mimarlarından Eski Hakem Mızrak

Batıdaki tatil köylerini anımsatan yaşam alanının mimarlarından biri eski Süper Lig hakemi ve Dicle Üniversitesi BESYO Öğretim Görevlisi Nihat Mızrak.Bu işe yoğun bir emek ve mesai harcayan sitenin yöneticisi Mızrak,spordan sosyal faaliyetlere kadar bir çok alanda geniş imkanlar sunduklarını,zamanla bunları genişletmeyi amaçladıklarını kaydetti. Mızrak,spor çalışmalarına geniş katılım olduğunu dile getirerek,açtıkları okuma salonları ve kurslarla da çocukların eğitim ihtiyacını karşıladıklarını ifade etti.

 

Kayapınar Halk Eğitimin Desteğiyle

Mızrak,”Futboldan tenise,basketboldan voleybola kadar bir çok spor branşında faaliyetimiz var. Spor çalışmalarına 200 kişi katıldı. Turnuvalar düzenleyerek ödüller ve hediyeler veriyoruz. Eğitimle ilgili çalışmalarımız oluyor. Okuma salonlarımız ve kurslarımız var. Çocuklara tatil havası yaşatacak eğlendirici çalışmalara imza atıyoruz. Burada yaşayan çocuklar her yönüyle batıya gitmeye gerek kalmayacak olanaklara sahip oluyor. Sosyal ve eğitim in Kayapınar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Enver Kızıl’ın ciddi desteğini aldık. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

Site Sakinleri Durumdan Memnun

Site sakinlerinin katılımı ile spor turnuvaları düzenleniyor. 6 takımın katıldığı futbol turnuvası sonuçlanırken,dereceye giren takımlara ödüllerini Kayapınar Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Berçem Kızılkaya verdi. Kızılkaya,Diyarbakır’ın 45-50 derece sıcağında tatil havasında böyle bir imkan sunulmasından dolayı site yönetimini tebrik ederek sosyal faaliyetlere destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Site sakinleri de tatil köyü havasındaki imkanlardan memnun.Site sakinleri,bu sayede özellikle çocuklarının dolu bir yaz dönemi geçirdiklerini dile getirdi.

 

Ali VURANEL/Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.