Bursaspor disiplin kurulunda

Bursaspor disiplin kurulunda
İnfial yaratan Bursaspor-Diyarbekirspor maçındaki olaylar sonrasında Bursa ekibi maçta görevli TFF temsilcilerinin raporuyla Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi.

TİGRİS HABER Olaylara karışan Bursaspor’lu 7 futbolcunun yanı sıra Yeşil-beyazlı kulüp de taraftarların çirkin tezahüratları ve saha olayları nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

Diyarbakırspor’lu futbolculara yönelik olarak linç girişimine kadar varan insanlık dışı olayların ardında gözlerin çevrildiği Futbol Federasyonu’ndan ilk hamle geldi. Diyarbekirspor’lu futbolculara saldıran Ozan İsmail Koç, Bilal Güney,Çağatay Yılmaz,Eren Tunalı,Talha Yakın ,Canberk Yurdakul ve Ertuğrul Kurtuluş tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi. Ağır cezalar alması gereken bu futbolcular, PFDK kararları açıklanana kadar da forma giyemeyecek.

Ozan İsmail Koç “saldırısı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca PFDK’ya sevk edilirken, diğer isimler hem saldırıları nedeniyle hem de “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca PFDK’ya sevk edildi.

4 Ayrı Gerekçeyle PFDK’lık Oldu

Bursaspor kulübü de maçta yaşanan “çirkin ve kötü tezahüratlar” , “saha olayları” ,”3 futbolcusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle sportmenliğe aykırı hareketi” ve “talimatlara aykırı hareketi” gibi gerekçelerle ilgili disiplin talimatı gereği PFDK’ya sevk edildi.

Kamuoyunun merakla beklediği cezaların gelecek hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Olaylar nedeniyle gözaltına alınan Bursasporlu taraftarlarla ilgili adli işlemler de devam ediyor.

Öte yandan TFF Hukuk Müşavirliği , maçta kırmızı kart gören Diyarbekirspor’lu futbolcular Serhat Enes Çalışan ve Cem Çelik’i de PFDK’ya sevk etti. (haber merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum