“Bütün ülke değil bütün dünyada adalet arıyoruz”

“Bütün ülke değil bütün dünyada adalet arıyoruz”
Diyarbakır Sur’da 28 Kasım 2015’te basın açıklaması yaparken, silahla vurularak yaşamını yitiren Baro Başkanı Tahir Elçi, ölümünün 131’inci haftasında Diyarbakır Adliyesi önünde yapılan basın açıklaması ile anıldı.

 

İstanbul’dan da birçok hukukçu ve avukat örgütünün de destek olduğu anma etkinliğinde Avukat Kemal Aytaç adalet gerçekleşene kadar mücadele edeceklerini vurgulayarak bütün ülke değil, bütün dünyada adalet aradıklarının altını çizdi.

“Bütün ülke değil bütün dünyada adalet arıyoruz”

Adalet Nöbeti olarak dünİstanbul Çağlayan Adliyesi önünde, etkinliklerinin 65'incisini yaptıklarını, 131 haftadır amaçlanan, hedeflenen şeyle kendilerinin İstanbul'da 65 haftadır izini sürdükleri aradıkları şeylerin aynı olduğuna dikkat çeken Aytaç, “Adalet istiyoruz, adalet arıyoruz ve adalet gerçekleşene kadar bu mücadeleyi ve dayanışmayı sürdüreceğiz. Diyarbakır'da, İstanbul'da, Edirne'de aklınıza neresi geliyorsa hatta bütün ülke değil, bütün dünyada adalet arıyoruz, adalet istiyoruz.”dedi

“Diyarbakır Barosu’nu yanındayız

Buraya iki amaçla geldiklerini; ilk amaçlarının da Diyarbakır Barosu'na dönük son dönemlerde İçişleri Bakanı Soylu’nun sarf etmiş olduğu sözlerin; hukuk, demokrasi ve insanlık adına kabul edilebilecek sözler olmadığını ifade eden Aytaç, “Demokratik hiç bir ülkede aksedilmez, iddia edilmez, söylenemez. Varsa eğer yargı gereğini yapar. Bu yaklaşımı kınıyoruz. Yapılan bu haksızlık ve hukuksuzluğa karşı Diyarbakır Barosu'nun yanında olduğumuzu ifade ediyoruz ve bu amaçla buradayız.”dedi.

“Daha fazla Tahirleri kaybedeceğiz “

İkinci amaçlarının da Tahir Elçi ile ilgili 131 haftadır sürdürülen bir çaba olduğuna dikkat çeken Aytaç; hesabı sorulmadığı takdirde daha fazla Tahirlerin kaybedileceğini söyleyerek konuşmasına şöyle sürdürdü: “Tahir Elçi benim gençlik yıllarım da avukat olarak Eskişehir'de yolumuzun kesiştiği bir meslektaşımız bir arkadaşımızdır. Tanıdığım günden kaybettiğimiz güne kadar ve hala dostluğunu, insanlığını, hukukçuluğunu, değerini bildiğim ve yaddettiğim bir dostumdur. Bugün Tahir Elçi'nin hesabını soramazsak, bugün adalet arayışımızı gerçekleştiremezsek, bu mücadeleyi devam ettirmezsek, sonuçlandıramazsak yarın çok daha olumsuz, çok daha fazla Tahirleri kaybedeceğiz demektir. Dolayısıyla Tahir Elçi önemli bir değerdir, hukukçudur. Bu yüzden buradayız. Tahir Elçi'nin şahsında tüm haksızlığa uğrayan, katledilen, şu anda cezaevinde tutuklu olan bütün meslektaşlarımızı burada anıyor, hepsini buradan selamlıyoruz. Kimse boşuna heveslenmesin, bu ülkede mutlaka demokrasi, mutlaka hukuk kazanacak, haklar kazanacaktır. Bunun önünde hiç bir güç duramaz. Bu mutlaka bir gün gerçekleşecektir.”

Dilek Akin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.