Büyükşehir Belediyesi Çocuk Şubesi yeni eğitim dönemine başladı

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Şubesi yeni eğitim dönemine başladı
DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışma yürüten Kreş ve Çocuk Hizmetleri Müdürlüğü yeni eğitim dönemine başladı.

Sosyal tehlikelerle karşı karşıya olan 0-18 yaş grubundaki tüm çocukların ilgi alanları doğrultusunda beceri kazandırmak amacıyla hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Kreş ve Çocuk Hizmetleri Müdürlüğü 2013-2014 yeni eğitim dönemine başladı. Çocuk Şube Müdürlüğü'nün özellikle risk altında olan çocuklar ile sokakta çalıştırılan çocukların, beden ve ruh sağlığını korumak, sosyal kültürel gelişimlerini desteklemek, ilgi alanları doğrultusunda eğitmek ve beceri kazandırmayı amaçladığı belirtildi. Birimin, bu doğrultuda, yeni eğitim döneminde matematik, akıl oyunları, fen, sosyal bilimler, bilgisayar, akran eğitimi, sanat atölyesi ve spor destek programları dışında bu yıl ders müfredatına Kürtçe eğitimi de ekleyerek çocuklara eğitim vermeye başladığı açıklandı.

Sümerpark Ortak Sosyal Yaşam Alanı’nda hafta içi ve hafta sonu cumartesi günü olmak üzere eğitimlerden toplam 486 çocuk faydalandığı ve ayrıca bu yıl ikincisi açılan kreş ve oyun odası da hizmet vermeye başladığı belirtildi.
Hazırlıklarına bu yıl yaz aylarında başlanan ve matematik dersini fobi olmaktan çıkarıp, bu dersi çocuklara sevdirmeyi amaçlayan atölye yeni dönemde çocuklara yönelik eğitim vermeye başladı. Kreş ve Çocuk Hizmetleri Müdürlüğü ayrıca fen atölyesini kurmak için çalışmalara da başladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.