Büyükşehir Belediyesi yeni yollar açıyor

Büyükşehir Belediyesi yeni yollar açıyor
Kent genelinde asfalt, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yeni açılan Aram Tigran Caddesi’nde yol genişliğine engel olan 170 metrelik istinat duvarını yıkarak çalışmalara devam ediyor.

 

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki bulvar, cadde ve sokaklarda asfalt çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, yerleşime açılan bölgelerde ise yeni yollar açıyor. Yeni yerleşim alanlarında yol açma çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesindeki Aram Tigran Caddesi’nde yol genişliğine engel olan 170 metre uzunluğunda Hamravat Evleri istinat duvarını yıktı. Ekipler, yıkımın ardından yol açma çalışmalarına başladı.

Asfalt çalışması başladı

1450 metre uzunluğunda, 50 metre genişliğindeki Aram Tigran Caddesi’nde, yağmur suyu ve altyapı çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte alt temel tabakası seriliyor. Ekipler, caddenin alt temel çalışmaları tamamlanan kısımlarına asfalt sermeye başladı. Şu ana kadar 2 bin ton asfalt döken ekipler, çalışmalara devam ediyor.

İki hafta içinde Aram Tigran Caddesi’ndeki asfalt çalışmasını tamamlamayı hedefleyen ekipler, ardından kaldırım ve orta refüj çalışmalarına başlayacak.(Kaynak:Büyükşehir Belediyesi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.