Büyükşehir Belediyesinden askere teşekkür

Büyükşehir Belediyesinden askere teşekkür
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın başlattığı yol genişletme çalışmasında bir ilk yaşanarak, belediyenin talebi üzerine 7'inci Kolordu Komutanlığı ihate duvarını 8-10 metre geri çekti.

Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı ile yapılan anlaşma protokolüne göre, yıkılan ihate duvarının yerine belediye tarafından 2 milyon lira harcanarak yeni bir duvar yapıldı.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fırat Anlı, projenin Diyarbakır tarihinde bir ilk olduğunu belirterek, 7'inci Kolordu Komutanlığı ile söz konusu güzergahtaki işyeri ve ev sahiplerine projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
DBP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın Elazığ Caddesi üzerinde başlattığı yol genişletme çalışmalarında bir ilk yaşandı. Kentteki trafiği rahatlatmak için yol genişletme çalışmalarına önümüzdeki ay başlayacak olan Büyükşehir Belediyesi, Elazığ karayolunu 4 şeritten 7 şeride çıkarma projesine aynı karayolu üzerindeki 7'inci Kolordu Komutanlığı'nı çevreleyen ihate duvarının engel olduğunu görünce 2009 yılında Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı'na başvurdu. Belediye'nin söz konusu ihate duvarının 8-10metre arasında geri çekilmesi gerektiğiyle ilgili başvurusunu değerlendiren İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı konuyu 7'inci Kolordu Komutanlığı'na iletti.

Komutanlığın başvuruya olumlu yanıt vermesi üzerine yeni ihate duvarının belediye tarafından yapılması şartıyla 2012 yılında Belediye ile Milli Savunma Bakanlığı adına İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı arasında protokol imzalandı. Protokol gereği mevcut duvarı yıkılmadan önce Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, 7'inci Kolordu Komutanlığı arazisinde 3,5 metre yüksekliğinde 1700 metre uzunluğunda yeni bir ihate duvarını 2 milyon lira harcayarak yeniden yaptı. 2015 yılının başında yeni ihate duvarının tamamlanmasıyla birlikte belediye ekipleri yol genişletme çalışmasına engel olan eski ihate duvarını ise yıkmaya başladı. 7'inci Kolordu Komutanlığı bu olumlu kararı ile yol genişletme çalışmasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ilk kez bu denli geniş kapsamlı işbirliği de yapmış oldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.