Büyükşehir spor yatırımlarıyla bölgeye öncülük ediyor

Büyükşehir spor yatırımlarıyla bölgeye öncülük ediyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentteki her bireyin spor imkanlarına erişimi için çalışmalarını haftanın altı günü sürdürüyor.

Tenisten sokak basketboluna, satrançtan koşuya, yaz spor okullarından doğa yürüyüşlerine kadar spor etkinliklerini düzenli olarak sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kentte spor altyapısının gelişmesi için çalışmalarına devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yaş, cinsiyet, sosyo-ekonomik durum ve yetenekleri ne olursa olsun kentteki her bireyin spor imkanlarına ulaşması için çalışmalarını haftanın altı günü sürdürüyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü eliyle yürütülen bu hizmetler, 8- 14 yaş grubu çocuklara ve yetişkin kadın-erkeklere yönelik gerçekleştiriliyor.

Kentte yaşayan her kesimin spor yapmasını teşvik etmek amacıyla farklı farklı branşlarda kurslar açan Büyükşehir Belediyesi’nin çocuk, genç, kadın ve yaşlı gruplarına yönelik sportif kurs, turnuva ve etkinliklerden her yıl binlerce kişi faydalanıyor.

Neler yapılıyor?

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü aracılığıyla her yıl düzenli olarak Yaz Spor Okulları kursları yapılıyor. Yaz Spor Okulları’ndan daha çok ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocukları faydalanıyor.20 spor eğitmeni tarafından 11 branşta 7-14 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen Yaz Spor Okulları’ndan yılda ortalama bin 500 çocuk faydalanıyor. Okulda, yüzme, voleybol, basketbol, kort tenisi, atletizm, futbol, masa tenisi, satranç, karate, teakwonda ve jimnastik kursları veriliyor.

Haftanın beş günü Sümerpark Ortak Yaşam Alanındaki kort sahasında 7-14 yaş gruplarındaki çocuklara temel kort tenisi eğitimi; haftanın üç günü jimnastik salonunda aşırı kilolu çocuklara obezite hastalığı ile mücadele etmeye yönelik spor egzersizleri kursu; haftanın iki günü yine aynı yerde sporun temeli olan jimnastik eğitimi veriliyor.

Fitness; haftanın altı günü Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki Fitness Salonu’nda; Plates-Step Aerobickursundaise,yetişkin kadınlar, eğitmen eşliğinde haftanın altı günü ücretsiz olarak eğitim alıyor.

Sümerpark, Koşuyolu ve Ayşenur Zarakolu (Parkorman) parklarında mart ayından eylül ayına kadar sabah saatlerinde haftanın beş günü eğitmenler ve müzik eşliğinde sabah sporu yaptırılırken, mayıs ayından itibaren her ayın son haftası da Doğa Yürüyüşleri düzenleniyor.

Düzenli olarak yedi turnuva

Büyükşehir Belediyesi, her yıl düzenli olarak yedi turnuva düzenliyor, bu turnuvalardan binlerce kişi faydalanıyor. Bu kapsamda AMED CUP Tenis Turnuvası eylül ayında, Newroz Halk Koşusu mart ayında, Kadınlar Voleybol Turnuvasımart ayında, Sokak Basketbolu Turnuvası eylül ayında; Masa Tenisi Turnuvası kasım ayında, Satranç Turnuvası aralık ayında, Bire Turnuvası ise her yıl mart ayında yapılıyor.

 

Amatör spor kulüpleri ve okullara destek

Her yıl düzenli olarak bölgesel faaliyet gösteren amatör spor kulüpleri ile görüşen Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaçları doğrultusunda 35-40 arasında değişen amatör spor kulübüne malzeme desteği sunuyor. Başvuru yapan okullara da malzeme desteği veren Büyükşehir Belediyesi, sadece 2015 yılı içerisinde başvuruda bulunan 20 köy okuluna spor malzemesi desteği verdi.

Spor Tesislerimiz ve yatırımlarımız

Büyükşehir Belediyesi, her semtte spor sahalarının oluşturulması, merkezi noktalarda spor tesislerinin olması ve kentte spor altyapısının gelişmesi için de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Her bireyin spor yapabilmesi için spor hizmetlerini Sümerpark’ta kort tenisi, basketbol sahası,  fitness, karate-teakwando salonunda, Parkorman’da kort tenisi, basketbol sahası; Yeniköy semtinde halı sahada;  Seyrantepe Kompleksi’nde futbol ve antrenman sahası, Talaytepe’de Kapalı Spor Salonu, iki futbol sahası ve bir sosyal tesis de yürüten Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 500 Evler’de Spor Kompleksi, iki adet yarı olimpik yüzme havuzu ve Talaytepe Spor Tesisi’ne 500 kişilik tribün inşa etmeyi yatırım programına aldı.

Etkinliklerden yararlanmak, bilgi almak ve öneride bulunmak isteyenler için iletişim numarası: Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü 0412 229 48 03

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.