Büyükşehir ulaşımda sınıfta kaldı!

Büyükşehir ulaşımda sınıfta kaldı!
Defalarca gündeme getirmemize rağmen belediyenin denetim görevini yapmaması nedeniyle şehir içi ulaşımda yaşlılar ve engelliler mağdur edilmeye devam ediliyor.
Dilek Akın/özel haber

Diyarbakır’da yaşlı ve engelli vatandaşların özel halk otobüsleriyle ilgili şikayetlerinin ardı arkası kesilmiyor. Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösteren vatandaşlar,”Denetim yapılmadığı ve bu sorun masaya yatırılmadığı için değişen hiçbir şey yok, aksine daha çok hakaret yapılıyor. Bu işin sonu nereye varacak diye çok merak ediyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Onca şikayete rağmen tablo değişmiyor

Gazetemizin defalarca gündeme getirdiği Diyarbakır şehir içindeki ulaşım sorunları yerinde sayıyor. Onca şikayet ve sıkıntıya rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin çözüm üretmediği ulaşım sorunu nedeniyle yaşlı ve engelli vatandaşlar mağduriyet yaşamaya devam ediyor. Özel halk otobüsleri hakkındaki şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Şehir içi belediye ve özel halk otobüslerine ücretsiz binme hakkı olan 65 yaş üstü yaşlılar ile engelliler, sürücülerin hakaretlerine maruz kaldıklarını dile getirmeye devam ediyorlar.

“Büyükşehir Belediyesi görevini yapmıyor”

Eleştirilerin hedefinde ise Büyükşehir Belediyesi var. Onca şikayet ve yapılan haberlere rağmen belediyenin bu sorunu masaya yatırıp çözüm üretmediğini, denetim yapılmadığını belirten vatandaşlar bir hayli tepkili. Vatandaşlar,”Yaşlılar ve engelliler hemen her gün hakaretlere maruz kalıyor. Anayasal hakları olmasına rağmen sanki bedavacıymışlar gibi hor görülerek aşağılanıyorlar. Büyükşehir Belediyesi bu konuda sınıfta kalıyor. İstenilirse çok kolay çözüm üretilebilir, taraflarla toplantı yapılarak mağduriyet giderilir ama bu yapılmıyor. Bu böyle devam etmemeli. Büyükşehir Belediyesi’ni göreve davet ediyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.