Büyükşehir zabıtası okul kantinlerini denetledi

Büyükşehir zabıtası okul kantinlerini denetledi
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler Başkan Celalettin Güvenç’in talimatları doğrultusunda 2014-2015 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından okul kantinleri ile okulların çevresinde gıda maddesi satan iş yerlerini

ŞANLIURFA -  Yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Burak Küçük’ün Başkanlığında merkez ilçe Belediye Zabıta Müdürleriyle okul önlerinde alınması gereken tedbirler ile ilgili düzenlenen toplantının ardından zabıta ekipleri denetimlere başladı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Zabıta Şube Müdürlüğüne bağlı 3’uncu Bölge Zabıta Merkez Amirliği ekipleri Bağlarbaşı, Süleymaniye, Devteşti, Ahmet Yesevi, Karakoyunlu, Şehitlik ve Açık su caddesi ile Dedeosman, Buhara, Haleplibahçe, Akşemsettin ve Direkli mahallelerinde bulunan okulların kantinlerini denetledi.
2’nci Bölge Zabıta Merkez Amirliğine bağlı ekipler ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kontrol ve Yem Şube Müdürlüğü ile Eyyübiye İlçe Zabıta ekipleriyle birlikte Kız Lisesi, Atatürk Lisesi, Atatürk Orta Okulu ve Atatürk İlkokulunun çevresinde bulunan bakkal, fırın, ocak başı, dönercileri kontrol etti.
Yapılan denetimlerde okul kantinleriyle iş yerlerinde satılan gıda maddelerini inceleyip ruhsatlarının olup olmadığını kontrol ettiler. Zabıta ekipleri denetlediği kantin ve iş yerler işletmecilerini sağlıksız gıda ürünü satmamaları yönünde uyararak kurallara uymaları istedi. Eksiklikleri olan iş yerlerine eksikliklerini gidermeleri için süre veren ekipler kontroller sırasında bir iş yerinde bulunan son kullanma tarihi geçmiş çeşitli ürünlere ve içeceklere el koydu.
Zabıta ekipler el koyduğu tarihi geçmiş ürünleri imha ederek, denetimlerini sürdürdü.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.